Extrem de sanatos, usturoiul are dezavantajul ca nu poate fi consumat la orice masa si nici cu oricine. Insa aceasta problema si-a gasit o rezolvare, odata cu intrarea pe piata a usturoiului negru. Odata consumat, acesta ofera toata savoarea si ceva dulceata in plus, fara a lasa dire de miros in urma. Nu lasa gust neplacut si nici miros, ceea ce il face foarte cautat. Din pacate, si pretul este pe masura, putind fi cumparat din supermarketurile britanice la pretul de 5,49 de lire sterline capatina. Usturoiul care face furori mai nou, putind fi consumat fara grija la intilnire, nu se deosebeste cu nimic de soiurile cunoscute, singura diferenta constind in felul in care este tratat dupa ce a fost cules. Practic, acesta se lasa la fermentat, la temperaturi inalte, timp de o luna. Rezultatul: un usturoi aparent identic, dar negru la interior. Daca pentru americani si europeni este o noutate, tehnica este cunoscuta de ceva vreme in Thailanda si Coreea. Pe linga sosuri si mincaruri, adesea este folosit si in bauturi, pe care le indulceste.
Scris de Ziarul National
Usturoi negru pentru o respiratie proaspata
Ultimele știri
Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
În 2013, economistul Paul Krugman a inventat conceptul de "idei zombi", care servesc unui scop politic sau fac apel la prejudecățile oamenilor.În luna...
Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
Factura va fi imensă. Finanțarea combaterii schimbărilor climatice la nivel mondial va trebui să crească la 9 trilioane de dolari pe an până în...