Extrem de sanatos, usturoiul are dezavantajul ca nu poate fi consumat la orice masa si nici cu oricine. Insa aceasta problema si-a gasit o rezolvare, odata cu intrarea pe piata a usturoiului negru. Odata consumat, acesta ofera toata savoarea si ceva dulceata in plus, fara a lasa dire de miros in urma. Nu lasa gust neplacut si nici miros, ceea ce il face foarte cautat. Din pacate, si pretul este pe masura, putind fi cumparat din supermarketurile britanice la pretul de 5,49 de lire sterline capatina. Usturoiul care face furori mai nou, putind fi consumat fara grija la intilnire, nu se deosebeste cu nimic de soiurile cunoscute, singura diferenta constind in felul in care este tratat dupa ce a fost cules. Practic, acesta se lasa la fermentat, la temperaturi inalte, timp de o luna. Rezultatul: un usturoi aparent identic, dar negru la interior. Daca pentru americani si europeni este o noutate, tehnica este cunoscuta de ceva vreme in Thailanda si Coreea. Pe linga sosuri si mincaruri, adesea este folosit si in bauturi, pe care le indulceste.
Scris de Ziarul National
Usturoi negru pentru o respiratie proaspata
Ultimele știri
Horoscop 20 noiembrie 2025 – Astăzi trebuie să vă abțineți de la încheierea unor tranzacții riscante
BERBEC Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață. Sfatul zilei pentru reprezentanții semnului zodiacal să se ferească de angajați și de...
