AcasăNews„Cavalerul” Berlusconi a plecat, soseste „cardinalul” Monti

„Cavalerul” Berlusconi a plecat, soseste „cardinalul” Monti

Fostul premier italian a iesit pe o usa laterala a palatului rezidential, in acordurile imnului „Aleluia” din oratoriul „Messia” al lui Handel.

Italienii au sarbatorit plecarea lui Berlusconi ca de Revelion

Sute de oameni asteptau afara, cu sticle de sampanie, ca de Revelion, strigand „Bufonule, du-te acasa”! Steagurile Italiei fluturau pe toate masinile, ca de Ziua Nationala.

Inchisoare sau huzur

Adus de valul populist, Berlusconi a intrat pe usa din fata in palatul rezidential si a iesit pe cea din dos

Cativa suporteri l-au aplaudat, totusi, iar Berlusconi i-a salutat timid din masina. Apropiatii spun ca bucuria italienilor l-a mahnit profund. Procesele pe care le are pe rol – pentru evaziune fiscala, coruptie, abuz de putere si relatii sexuale platite cu o minora -, acum ca „simplu cetatean”,  l-ar putea mahni si mai tare, mai ales daca se lasa cu puscarie. Multi cred ca Berlusconi, 75 de ani, va opta pentru „solutia Bettino Craxi”. Craxi, presedintele Consiliului Socialist, a fugit in Tunisia ca sa se sustraga unei condamnari de 27 de ani de inchisoare pentru coruptie. Intr-o conversatie interceptata, Berlusconi spunea ca va pleca in cateva luni. De ce ar ramane in „tara de rahat” – dupa propria exprimare – care il condamna, cand s-ar putea duce, de exemplu, in Antigua, unde nu exista intelegere de extradare intre tari, si unde miliardarul, precaut, si-a cumparat un luxos complex de vile.

Cardinalul”, sprijinit de FMI

Monti nu va fi niciodata in pericol sa fie popular

Succesorul lui Berlusconi, Mario Monti, in varsta de 68 de ani, este total opus ca maniera de lucru si comportament. Serios, intransigent, discret, a fost supranumit „Cardinalul”. Si-a croit o reputatie exceptionala in functia de comisar european (1994-2004) si se bucura de sprijinul directorului general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, care a spus ca are pentru el „multa stima si mult respect”.

author avatar
Adina Mutar
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger