AcasăOldEconomie - Stiri pe scurt

Economie – Stiri pe scurt

*ANAF: Inspectiile in imobiliare vor continua*

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat ieri ca institutia va continua si finaliza inspectiile in domeniul imobiliar “pina la ultimul comerciant” care a efectuat tranzactii cu cladiri si terenuri fara a se inregistra ca platitor de TVA. “Am fost intrebat in ultima vreme de mass-media daca vom continua controalele in domeniul imobiliar. Le vom continua si vom finaliza verificarile pina la ultimul comerciant care a facut tranzactii si nu s-a inregistrat in scopuri de TVA”, a spus Blejnar.

*Numarul autorizatiilor de construire, scadere de 23%*

Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a coborit in ianuarie cu 22,9% fata de aceeasi luna din 2009, la 1.904 documente, din care 64,2% au fost pentru zona rurala, potrivit datelor publicate ieri de INS. Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in toate regiunile de dezvoltare.

*Impozitul anticipat pe profit nu se plateste in acest an*

IMM-urile nu vor plati, in 2010, impozitul anticipat pe profit, urmind ca noul Cod Fiscal sa includa aceasta prevedere, a declarat, ieri, premierul Emil Boc, la prima sedinta de prezentare a raportului de activitate pe anul 2009 al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. “Am avut luni o discutie cu ministrul Finantelor si, in cadrul modificarilor pe care le vom avea la Codul Fiscal, vom pastra si pentru 2010 aceasta prevedere de a nu se plati impozitul pe profit”, a spus Boc.

*Unde poti gasi un job? In Sanatate si Administratie*

Rata locurilor de munca vacante a fost in ultimele trei luni din 2009 de 0,50%, in scadere cu 0,3 puncte procentuale fata de trimestrul precedent, cea mai mare cerere inregistrindu-se in domenii precum Sanatate si asistenta sociala si Administratie publica, potrivit INS. Cea mai mare cerere de forta de munca s-a inregistrat in activitatile de sanatate si asistenta sociala (1,48%), administratie publica (1,09%) si in activitatile de intermedieri financiare si asigurari (0,95%).

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
30 afisari
Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger