AcasăUtileMeteoVremea se schimbă radical. Frig pătrunzător și lapoviță. Unde se anunță temperaturi...

Vremea se schimbă radical. Frig pătrunzător și lapoviță. Unde se anunță temperaturi de îngheț

vremeaMeteo, 8 ianuarie. Iarna se lasă așteptată, ploile predomină în mare parte a României

Vremea se schimbă radical. Toamna lasă loc iernii. Astfel că de joi, 17 noiembrie, meteorologii anunță temperaturi de îngheț, lapoviță sau ninsori la munte.

Frigul şi ploile pun stăpânire pe România. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), miercuri, 16 noiembrie, valorile termice vor fi, în marea lor majoritate, mai ridicate față de normele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile sudice.

Răcire accentuată în toată țara

Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi în vest, nord și centru, iar spre seară și noaptea și în restul țării. Pe crestele montane se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade Celsius. La începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

La sfârșitul săptămânii în schimb, valorile termice vor scădea considerabil. În vestul și în sudul țării se mențin cât de cât apropiată de norme, dar în Maramureș, în Transilvania, în Moldova, acestea vor ajunge să caracterizeze chiar o vreme rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ușor pozitive, până la 6 cel mult 7 grade, iar pe parcursul nopților temperaturi negative în aceste zone.

Mai frig decât în mod obișnuit

Joi, meteorologii anunță răcire accentuată în cea mai mare parte a țării, iar în est și pe alocuri în centru și în nord valorile termice vor deveni mai scăzute decât cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi mai mult noros și, în special ziua, precipitațiile se vor semnala pe arii extinse.

Vor fi mai ales ploi, mai frecvente și local moderate cantitativ în regiunile sudice, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar în estul Transilvaniei, trecător în Moldova, iar noaptea posibil și în nordul Munteniei se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul și în estul țării, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 3 și 5 grade Celsius.

Și în Capitală, valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi noros, va ploua îndeosebi pe parcursul zilei, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul a 12 grade Celsius, iar cea minima nu va depăși 4 grade Celsius.

author avatar
Andreea Vlad