AcasăUtileMeteoVremea de Revelion și pentru începutul lunii ianuarie. Temperaturi de primăvară, în...

Vremea de Revelion și pentru începutul lunii ianuarie. Temperaturi de primăvară, în noaptea dintre ani

Vremea de RevelionVremea de Revelion și pentru începutul lunii ianuarie. Temperaturi de primăvară, în noaptea dintre ani

Vremea se schimbă radical în România. După ce am avut parte de un Crăciun călduros, cu temperaturi cuprinse între 10 și 15 grade, iar de Revelion temperaturile se vor menține pozitive, experții ANM avertizează când vor veni ninsorile la noi în țară.

Deși în ultimele zile ale anului vom avea temperaturi de până la 14 grade, în Noaptea dintre Ani valorile termice nu vor scădea sub 6 grade Celsius. În luna ianuarie 2023 va ninge de câteva ori, în timp ce în februarie temperaturile vor scădea.

Vreme deosebit de caldă de Revelion

„În ultimele zile ale acestui an, dar și în debutul anului 2023, vremea va fi deosebit de caldă. Valorile maxime, în următoarele zile, se vor situa între 6…14 grade.

Chiar și în noaptea de Revelion vom avea temperaturi minime pozitive, cu cele mai ridicate valori în partea de vest a țării, până la 6-7 grade. În restul regiunilor, valori între 0-5 grade. Inclusiv în Capitală valorile vor fi pozitive, între 2-4 grade.

Am avut cea mai călduroasă zi de 25 decembrie, cel puțin pentru Capitală, din istoria măsurătorilor meteorologice. Până în jurul datei de 10 ianuarie temperaturile rămân ridicate.

Începând din a doua parte a iernii, cam de pe 16 ianuarie, am putea avea și intervale în care să apară fenomenele specifice iernii: strat de zăpadă și în zone mai joase de relief și viscol”, a declarat specialistul ANM Elena Mateescu.

Maxime de 14 grade în prima zi din anul 2023

În ajunul Anului Nou, ploile se vor retrage, dar dimineața ne putem aștepta la îngheț și ceață în zonele de vale din sudul și estul țării. Cu toate acestea, la prânz temperaturile vor depăși 9 – 10 grade în cea mai mare parte a țării, iar pe alocuri chiar 13 – 14 grade.

Prima zi din 2023 ne va aduce o vreme frumoasă de primăvară, caldă și însorită în aproape toată țara. Un pic mai răcoare se pare că va fi doar în sudul Moldovei și, local, în Oltenia, dar și aici se vor depăși 6 – 8 grade.

În schimb, în multe zone din țară, la prânz temperaturile vor trece de 13 și chiar 15 grade Celsius, valori specifice mai degrabă pentru sfârșitul lunii martie. Pe alocuri, în zonele subcarpatice, se vor atinge chiar și 16 -18 grade.

Vremea va fi deosebit de caldă și în zonele de munte, unde ne putem aștepta la temperaturi pozitive și Soare chiar și la altitudini de peste 2000 m.

author avatar
Andreea Vlad