AcasăUtileMeteoVremea, 4 februarie. Ninsorile cuprind toate regiunile. România, lovită de un ger...

Vremea, 4 februarie. Ninsorile cuprind toate regiunile. România, lovită de un ger năprasnic

vortexVortexul polar se mută în altă zonă a României, după haosul provocat în Moldova. Avertisment de la meteorologi

Va ninge în continuare în acest weekend. O informare fără cod anunță ninsori moderate și vânt în aproape toată țara, până duminică seară. În sud și est vor fi mai mult precipitații mixte. În schimb, un cod galben anunță ninsori însemnate, dar în zona arcului carpatic. În paralel, persistă frigul, care se va intensifica la începutul săptămânii viitoare.

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi în special la valorile termice nocturne.

Cod galben de ninsori la munte

Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, exceptând pe parcursul zilei regiunile sudice şi vestice, unde vor fi mixte. Izolat se va forma polei. Local cantităţile de precipitaţii vor fi însemnate în zona montană, cu precădere la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, unde pe alocuri se vor depăşi 25…35 l/mp şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări, mai susţinute la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h la altitudini mai mari de 1800 m, viscolind ninsoarea şi scăzând vizibilitatea, precum şi în prima parte a intervalului în jumătatea de vest, apoi în special în sud-est şi vest, vitezele urmând să fie, în general, între 55 şi 65 km/h, amplificând senzaţia de rece. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi -1 grad. Pe areale mici va fi ceaţă cu depunere de chiciură.

Vremea în Capitală

La noapte, cerul se va înnora treptat şi cu o probabilitate mai mare în a doua parte a nopţii va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade.

Cerul va fi mai mult noros şi trecător vor fi precipitaţii slabe sub formă de ninsoare, iar pe parcursul zilei şi ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări noaptea, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

Vremea la munte

Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ninge şi vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 5-70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăşi 80?90 km/h, astfel încât va fi viscol şi vizibilitate scăzută. În vestul Carpaţilor Meridionali se vor acumula peste 30-40 l/mp şi se va depune strat consistent de zăpadă. Temperatura aerului va fi în scădere în special pe parcursul nopţii când vremea va deveni geroasă.

author avatar
Andreea Vlad