AcasăUtileMeteoVești de ultimă oră despre vreme! Avertizări COD GALBEN și PORTOCALIU de...

Vești de ultimă oră despre vreme! Avertizări COD GALBEN și PORTOCALIU de la ANM. Ploi torențiale, vijelii și grindină – HARTA

Avertizări COD GALBEN și PORTOCALIU de la ANM. Ploi torențiale, vijelii și grindină - HARTA (sursa foto: Facebook/IGSU)

Vin vești de ultimă oră de la meteorologi, referitoare la vremea din intervalul imediat următor. Sunt anunțate perioade cu averse torențiale, dar și vijelii și grindină, în mai multe zone din țară. Așadar, nu uitați acasă umbrelele și pelerinele de ploaie, dacă locuiți în județele ce se vor afla sub incidența mesajelor de avertizare venite de la specialiștii ANM. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, așadar, în dimineața zilei de marți, 24 august, mai multe avertizări.

Prima dintre ele, tip COD GALBEN, vizează intervalul 24 august, ora 12:00 – 25 august, ora 10:00, în care, potrivit meteorologilor, în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Banat, Maramureș și la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. ”Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp”, conform ANM.

foto: meteoromania.ro

Patru județe, sub COD PORTOCALIU

De asemenea, prin intermediul unei avertizări COD PORTOCALIU, specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie transmit că în intervalul 24 august, ora 14:00 – 24 august, ora 22:00, ”în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp”.

Meteorologii atrag atenția că astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse.

Atenționare COD GALBEN pentru intervalul 25 august, ora 10 – 26 august, ora 10

Nu în ultimul rând, tot marți, ANM a transmis și o altă atenționare COD GALBEN, ce va fi valabilă de această dată pentru intervalul 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00. Așadar, mesajul va intra în vigoare în dimineața zilei de miercuri. Această avertizare vizează mare parte a teritoriului, după cum se poate vedea de pe harta de mai jos.

foto: meteoromania.ro

”În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp”, anunță specialiștii ANM.

Și în Capitală sunt anunțate ploi

Chiar dacă nu se află sub incidența niciuneia dintre aceste avertizări, nici Capitala nu va fi ocolită de ploi, în perioada următoare. Cel puțin asta reiese dintr-o prognoză specială pentru București, emisă pentru intervalul 24 august, ora 12:00 – 26 august, ora 10:00
Astfel, pentru ziua de marți se anunță o vreme în general frumoasă și călduroasă după-amiaza, cu un cer variabil și vânt ce va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32- 33 de grade.

Pentru intervalul 25.08.2021 ora 10:00 – 26.08.2021 ora 10:00, veștile de la ANM sună astfel: ”Vremea va deveni instabilă. Înnorările se vor accentua treptat și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade”.

305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger