AcasăUtileMeteoVești de ultimă oră de la ANM! Specialiștii au actualizat prognoza meteo....

Vești de ultimă oră de la ANM! Specialiștii au actualizat prognoza meteo. Cum vor fi temperaturile în următoarele 4 săptămâni

(sursa foto: obiectivdesuceava.ro)

După ce începutul toamnei din calendar a adus o vreme mai caldă decât ar fi fost așteptat, cu temperaturi ce au părut a fi demne mai degrabă de vară, în unele zile, mulți vor să afle cum va arata „tabloul” pentru perioada următoare. Mai precis cum arată prognoza pentru a doua parte a lunii septembrie și începutul lui octombrie. Și dacă toamna acestui an va continua să aibă semne „văratice”, la fel cum s-a întâmplat până acum.

În acest sens, vin informații de ultim moment de la meteorologi. Sub forma unei actualizări a estimărilor meteorologice pentru intervalul 11 septembrie -9 octombrie.

Sunt, așadar, detalii actualizate ce vin de la meteorologi, cu privire la prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) le-a făcut publice în dimineața zilei de marți.

Pentru prima săptămână din cele patru avute în vedere de această prognoză actualizată, meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice intervalului, în întreaga țară. Nu vor lipsi nici precipitațiile. Care vor fi însemnate cantitativ în majoritatea zonelor montane și submontane, conform estimărilor.

De altfel, meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale și pe finalul lunii septembrie.

Săptămâna 11.09.2023 – 18.09.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea zonelor montane și submontane, dar și deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 18.09.2023 – 25.09.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a țării, dar și deficitare în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 25.09.2023 – 02.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normal pentru această perioadă, în toate regiunile.