AcasăUtileMeteoVești de speriat! Două furtuni vor lovi puternic Europa. Va fi afectată...

Vești de speriat! Două furtuni vor lovi puternic Europa. Va fi afectată și România?

Vești de speriat! Două furtuni vor lovi puternic Europa. Va fi afectată și România?Vești de speriat! Două furtuni vor lovi puternic Europa. Va fi afectată și România? (sursa foto: dobrogea.tv)

Continuă să se afle informații despre schimbări de ultimă oră ale vremii, ba chiar sunt anunțate furtuni puternice în anumite zone ale Bătrânului Continent. Va fi afectată și România? Aflați în cele ce urmează.

În primă fază e de menționat faptul că, potrivit meteorologilor, două furtuni – botezate Dudley şi Eunice – vor lovi centrul și nordul Europei, începând de miercuri noapte, potrivit antena3.ro. Deja nu doar în Marea Britanie și Irlanda, ci și în Olanda, nordul Franței, Germania, dar și în Polonia meteorologii au emis coduri galbene de vreme rea. Sunt prognozate rafale de vânt, precipitații abundente şi, mai ales în zonele montane, ninsori.

S-a mai anunțat că vremea ar putea afecta nu doar serviciile rutiere, ci și pe cele feroviare și aeriene, iar circulația pe unele drumuri și poduri s-ar putea închide, în funcție de condițiile meteo.

Ce se anunță în România pentru joi, 17 februarie

De joi și România va fi atinsă de periferia sistemului, anunță aceeași sursă. Sunt prognozate rafale puternice ale vântului, îndeosebi la munte, la altitudini mari, precipitații sub formă de ploaie, dar și ninsori în zona montană.

„Pe parcursul zilei de joi intensificările de vânt care vor avea viteze la rafale de peste 100-120 km/h la altitudini mari, acolo unde zăpada va fi puternic viscolită şi vizibilitatea redusă. În restul zonelor mai joase de relief vorbim de viteze 45-55 km/h izolat chiar peste 60 km/h.

În partea de vest, centru şi nord a ţării vorbim pe parcursul zilei de joi de precipitații predominant sub formă de ploaie, iar noaptea în Maramureș, Transilvania şi Moldova este posibil să consemnăm şi lapoviță şi ninsoare. Cert este că la munte, în special joi vorbim de precipitații sub formă de ninsori asociate şi cu intensificări puternice ale vântului. Din nou de interes va fi regimul de temperaturi care caracterizează mai degrabă o vreme de primăvară”, a precizat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

author avatar
Andrei Coman
1.624 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cine le-au provocat? Cum a amerlocii ca represalii pentru ca UE nu este o buna executata?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger