AcasăAfaceriEconomieUngaria, un nou tratament preferenţial în UE: SCANDAL pe plafonarea preţului la...

Ungaria, un nou tratament preferenţial în UE: SCANDAL pe plafonarea preţului la petrolul rusesc!

Ungaria, un nou tratament preferenţial în UE: SCANDAL pe plafonarea preţului la petrolul rusesc!

Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului la petrolul rusesc, după negocieri purtate cu Uniunea Europeană, a anunţat sâmbătă ministrul ungar al Afacerilor Externe, Péter Szijjártó.

Astfel, maghiarii, care au criticat vehement poziţia UE faţă de Rusia, încă de la începutul războiului din Ucraina, au parte de un nou tratament preferenţial în cadrul blocului comunitar.

Au invocat protecţia energetică a Ungariei

Ministrul a adăugat că, prin această decizie, s-a reuşit încă o dată protejarea securităţii energetice a Ungariei. Rusia a anunţat că nu va accepta plafonul de 60 de dolari pe baril, impus de Uniunea Europeană şi a ameninţat că Europa va rămâne fără petrol rusesc, dacă se aplică această măsură.

În opinia lui Péter Szijjártó, ar fi necesară creşterea cantităţii resurselor energetice, ceea ce ar reduce preţurile.

În timpul negocierilor privind plafonarea preţului petrolului, am luptat mult pentru interesele Ungariei şi, în final, am reuşit: Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului petrolului”, a subliniat el.

Petrolul rusesc, plafonat la 60 de dolari/baril

Reamintim că Uniunea Europeană a stabilit vineri să plafoneze preţurile petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, după câteva zile de negocieri intense referitoare la nivelul corespunzător şi după ce Polonia a acceptat acordul care ar urma să fie anunţat oficial duminică.

E vorba despre o măsură pe care şi-au asumat-o şi statele G7, şi Australia.

author avatar
Andrei Ștefan
731 afisari

10 COMENTARII

  1. Ungaria stie ce vrea si guvernantii unguri sant pentru poporul ungar.Ai nostri sant „euroatlantici” adica vanzatori de tara.

      • Bine ca vin vremuri bune pentru noi, care plătim aproape dublu carburantul, gazul si curentul. Sa o su gem cu slava Ucraina si sa stam in frig si întuneric. Bravo cumetras. Iti place cand te pune umeri craci ucrainienii

        • Stefan are o mare doza de dreptate.La noi iarasi se acutizeaza ‘eterna intelepciune’cu capra vecinului.Pe noi ar trebui sa ne doara capul cum sa se imbunatateasca situatia din Romania.Tine loc de foame sau de sanatate daca facem o lista cu toate tarile care nu se aliniaza la mentalitatea noastra?

  2. Ungaria, copilul de suflet al lui So ros ?
    Pe mine ma ingrijoreaza tocmai ca e…Ungaria.

  3. cei care merg in genunchi sint dispretuiti , cum spunea ciuca , sa nu-i suparam pe olandezi , pe nimeni , sa tacem

  4. In ultimele decenii a crescut puterea de decizie si initiativa acordata sefilor de guvern. Rezultatul este a lume nedemocratica, sefii au ajuns sa promoveze tot felul de interese dubioase.

  5. Ungaria a cerut si a obtinut o derogare deoarece NU are solutii alternative de aprovizionare cu titei. Spre deosebire de alte tari, daca nu ar fi obtinut derogarea, in scurt timp ar fi pe butuci. Spre marea bucurie a occidentalilor progresisti si a mancurtilor vecini cu ea.

  6. Si asta nu are nici o problema cu americanii ca sprijina cica inamicii,au drept la viza ,fac loby pe la toti co gresmanii ca e cu america ,deci e clar ca de fapt e doar vorba de tupeu nu de reguli.Nici ue nu demonstreaza decat ipocrizie ,ca siguranta energetica nu e pe cine vrea e necesara la toti.

  7. Tratament preferential pentru Ungaria:
    Femeile lor sa fie curvele noastre, iar barbatii mutati in muntii Altai de unde au venit peste noi!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger