AcasăNewsSituație fără precedent în România: Pacienții de la Spitalul Foișor, unii abia...

Situație fără precedent în România: Pacienții de la Spitalul Foișor, unii abia operați, au fost trimiși acasă

Imagini scandaloase în această seară în București: pacienți de la Spitalul Foișor, abia operați, au fost trimiși acasă. Mulți dintre aceștia au fost ridicați direct din paturile de la Terapie Intensivă și predați în stradă membrilor familiei. Spitalul Foișor devine spital COVID.

Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen, a declarat la Antena 3 secretarul de stat Raed Arafat.

„Sub jumătate din secția de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineață spitalul va începe să primească pacienți COVID”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, în condițiile în care pacienți din București au fost trimiși în alte zone, cu avionul. „Contează orice oră când avem pacienți de terapie intensivă în unitățile de primiri urgențe”, a spus Arafat.

Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei, spune Arafat, fără a preciza ora.

Pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați pe tărgi și în cărucioare. Unitatea medicală trebuie eliberată până sâmbătă. La Foișor erau internate 90 de persoane. 20 de pacienți vor fi mutați, iar 70 vor fi trimiși acasă. Pentru unii dintre pacienți, operațiile vor fi amânate.

Spitalul va avea 90 de paturi COVID în secții, cu oxigen, și 20 de paturi la ATI.

Mulți oameni sunt nemulțumiți, iar situația este tensionată în fața spitalului, unde au ajuns și jandarmi și polițiști.

Fiica unei paciente: Nu credeam că o să trăiesc așa ceva. Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine și să nu sufere complicații

„Astăzi în jurul orei 18:00 ne-au anunțat. M-a sunat mama că trebuie să venim să o luăm de la spital că se evacuează spitalul, că se va face din seara asta spital COVID-19”, a spus ruda unui pacient, potrivit Antena 3.

Fiica unei paciente a povestit momentele de groază prin care trec: „Mama a suferit o operație la genunchi, o intervenție chirurgicală care necesită recuperare. I s-a spus că trebuie să țină legătura cu medicul. Şi mă întreb, medicul unde o să o vadă în continuare că este proaspăt operată? Astăzi a fost scoasă de la Terapie Intensivă, a fost trecută astăzi pe salon și acum trebuie să o luăm acasă”.

„Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine și să nu sufere complicații. Sunt revoltată pentru că nu mi se pare normal să te anunțe de pe oră pe alta, că trebuie să vii să o iei acasă. Nu știu sunt încă sub șoc. Nu credeam că o să trăiesc așa ceva”, a mai spus fiica unei paciente.

Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Îmi cer scuze!

Secretarul de stat Andrei Baciu a declarat la Digi 24, că transferul pacienților de la Spitalul „Foișor” a început în jurul orei 15.00, dar procesul s-a prelungit și le-a cerut scuze celor care au suferit în urma acestui proces.

„Transferul pacienţilor a început în jurul orei 15.00, dar procesul s-a prelungit. Îmi cer scuze pacienţilor, familiilor și tuturor celor care au avut de suferit cu privire la acest transfer care se face până târziu în noapte. Situaţia este destul de importantă la nivelul Bucureştiului, este nevoie de aceste paturi. Îmi pare rău pentru toată această situaţie. O facem pentru a veni în sprijinul altor pacienţi care sunt intubaţi sau care au realmente viaţa pusă în pericol”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Oficialul de la MS spune că speră ca disconfortul creat să fie cât mai mic.

 

author avatar
Andrei Coman
1.318 afisari

18 COMENTARII

  1. Baciule, modelul lui peste prajit, fa-te ca salvezi suflete, ordinarule criminal ce esti !! 🙂 A ha ha, si asta e numai inceputul sfarsitului, idiotule util no. 3, Iadul numai de acum incepe, scapa care poate, bai !! 🙂 Dragi sclavi si cobaii regimului, consumati numai stiri oficiale, ele sunt sigure 100 la 100 !! 🙂 Multumim, bai Baciule, pupinkuristule, pentru balci !! 🙂 O sa ajungi mare candva !! 🙂 Idiotule de mucava ce esti, scrie si schimba rapid in Constitutie ca Romania se cheama oficial de azi Republika Diktatoriala Socialista Progresista Romania !! 🙂

  2. Un lucru grav sa scoți bolnavii proaspăt operati in stradă.Patronii spitalelor private sa se simtă si ei si sa puna spitalele la dispoziția bolnavilor de covid.

  3. Baciuleeee,fa ceva util oamenilor nevoiași neomarxistule.Dati ordonanta de urgenta si folosisiti spitalele privatilor,acum ori NICIODATĂ…

  4. Daca si acum se mai indoieste cineva ca traim o dictatura medicalo-nazista odioasa inseamna ca suntem de-a dreptul imbecili.

  5. Criminalul Arafat! Toate se rezuma la nebunul acesta ….nu pifanul de Vlad Voiculescu …Arafat criminalul util al lui Iohannis…

  6. Toata UNIUNEA SCUFUNDATI ROMANIA,are partea ei de vină,si Arafat normal dar nu doar el,doar nu putem fi asa naivi sa credem ca doar el. Voiculescu e la fel de vinovat.Conduce Arafat tot?

  7. Nici comunistii nu faceau ce fac aceste jeguri criminali,se vede pe fata ca a venit la putere antiromanii PNL + #REZISTII !

  8. Comisarul.ro , astazi , 10-04-2021 , ora 06:58 : ” DRAMA FOISOR ” , O NOUA MA NI PUL ARE ORDINARA ? / DIRECTORUL PUS DE FIREA , ELEMENTUL CHEIE AL REGIEI ” – Liviu Avram facebook .

  9. nefericitul asta de arahat vrea sa vada daca romanii chiar se duc peste el !!!!!!!!!esti o nulitate medicala bai asta daca ai ajuns sa scoti bolnavi operati de o zi pe strada , esti o sluga a unora trimis sa ti bati joc dar sa stai drept ba cand va trebui sa raspunzi sa nu te victimizezi.

  10. Retineti , eu sunt cetateanul si sanitarul Anonim Angela Falafel , cel ce da si patriotii fosti fotbalisti Gica Hagi si Gica Craioveanu ,. Bag si eu ce-mi dicteaza Raionu , poate ametesc prostii !

  11. Sunt singura ce flutura steagul curcubeu , romanii s-au prins cum stau lucrurile si clampan inutil , iar am luat-o in mufa .

  12. Si totusi niciun roman nu atenteaza la viata lui Arafat. Nu mai vorbim de represalii impotriva jandarmilor criminali.

  13. S a incalcat: dreptul la viata, dreptul la sanatate, dreptul pacientului, dreptul asiguratului medical…

  14. Aveti chef de glume ,dna Ioana M.Apropo,v-ati vaccinat ca acum cateva luni erati tare dornica.

  15. Unde sunt depozitele de armament usor – AKM PKM PSL RPG si munitia aferenta?

  16. Eu am postat la 14:41:15 , vreau sa-mi trag una in freza si sa nu mai aburesc cititorii cu postari stranii dictate de la Raion .

  17. Noaptea ca hotii…
    Pai nici musca nu tre sa zumzene in spital noaptea de la odihna dar sa muti operati… Labilul Voiculescu dupa Bals din ce in ce mai nevrednic. Ar fi frumos demisia cine stie ce tampenie mai face poate o sa opereze singur pe cord maine. ..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger