AcasăEconomieSigiliul trădării naționale. România își sacrifică agricultura la ordinul UE

Sigiliul trădării naționale. România își sacrifică agricultura la ordinul UE

Guvernul Ciucă omoară agricultura românească

Diversiunea asta cu sigiliul pus pe transporturile de cereale din Ucraina pare să fi prins la mulți. Pentru că sigiliul sugerează cumva că cerealele alea vor trece doar în tranzit prin România. În realitate, fără interzicerea importului, camioanele supraîncărcate cu marfă ucraineană vor rămâne în țara noastră, ajungând la destinație sigilate, e-adevărat. Refuzând să se alinieze țărilor care au interzis importul de cereale din Ucraina, Guvernul Ciucă a sacrificat agricultura țării, într-un act incredibil de trădare națională.

După protestul masiv de la începutul lui aprilie, fermierii români par să fi amuțit. Probabil au luat de bună afirmația ministrului Petre Daea, potrivit căreia transporturile de cereale din Ucraina vor fi sigilate la graniță, insinuându-se că produsele nu ar rămâne în România. Cum să nu rămână dacă România este singura țară din cele 5 afectate care nu a interzis importurile din Ucraina? Păi dacă nu ai interzis importul, cu ce îi va încălzi pe fermierii români că acele camioane care își varsă marfa în toate județele țării noastre sunt sigilate când ajung la destinație? Și încă un indiciu. Ce sens avea să mai anunțe Daea marile controale la graniță, dacă marfa din Ucraina doar tranzita România? PSD a cerut Guvernului să interzică importurile din Ucraina. Așa, și? S-a întâmplat ceva? Înțeleg de la Daea că așteaptă să vadă ce decizie ia Comisia Europeană. Într-o situație în care s-a ajuns la scapă cine poate. Și cum poți tu, statul român, după ce ai semnat scrisoarea de protest ferm adresată Comisiei Europene, alături de celelalte țări cu agricultura în colaps din cauza ucrainenilor, să te poziționezi ca ”spărgător de grevă” și să nu te alături deciziei statelor afectate de a interzice importurile din Ucraina? Și, printr-un act de trădare națională, să-ți falimentezi propria agricultură, la ordinul Comisiei Europene.

I-a luat de proști pe fermieri

Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), ne spune că ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a luat de proști pe fermieri.

”Dacă-i pui sigiliul camionului nu poate descărca la Botoșani? Daea îl tot îmbrobodește pe Ciucă și Ciucă nu înțelege nimic. Nici nu are cum. Ăla-i scuzabil. Cum poți să-ți distrugi cu bună știință propria agricultură, când toate țările din zonă au luat măsura interzicerii importurilor? Prima țară care a dat tonul interzicerii importurilor din Ucraina a fost Polonia, în condițiile în care comisarul pentru Agricultură de la Comisia Europeană este polonez. Lor nu le-a fost teamă că-și pierd omul, dar nouă de e frică, deși nu avem nimic de pierdut. Comportamentul ministrului Daea m-a blocat. Acum îmi dau seama că, în primul mandat, a mers treaba pentru că avea un secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, care se pricepea și făcea toată munca. Și acum, că are niște secretari de stat de care nu a auzit nimeni și nu au niciun fel de experiență, se văd rezultatele”, ne-a declarat Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Nu mai violați sigiliile!

După întâlnirea cu omologul ucrainean, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat că s-a stabilit să se pună sigilii pe mijlocul de transport, fie el feroviar, rutier şi. dacă este posibil. şi la barje să se procedeze la fel. ”Sigiliul respectiv pus peste sau alături de sigiliul care există este siguranţa noastră că îl putem urmări şi va fi urmărit prin sistem şi confirmat la destinaţie că a ajuns sub un sigiliu neviolat. În privinţa importului, am decis să prelevăm probe în vamă. Atunci când comisia va hotărî să se oprească importul, lucrurile acestea se subînţelege că vor dispărea, întrucât nu mai este cazul la produsele respective. Evident că sunt o serie întreagă de produse care intră, vom vedea decizia şi aşteptăm”, a declarat Petre Daea. Evident, Comisia Europeană nu va opri niciun import, ci doar va mai arunca o sumă infimă, continuând bătaia de joc la adresa fermierilor din statele UE de categoria a II-a.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
34.260 afisari

68 COMENTARII

  1. Asta e stirea ?!? Pe bune ?? Stire era ceva de genul : ciuca s-a opus birocratilor de la bruxelles si a aparat intrresele romaniei.

    • Știrea trebuia să fie că cerealele alea ukraniene sunt modificate genetic în vederea obținerii unor cantități cât mai mari de biocombustibili și că din acest motiv nu sunt destinate nici măcar consumului animal. De cel uman nici nu mai vorbimsta e motivul pentru care porcii refuză să mănânce astfel de cereale și tot ăsta e motivul pentru care sunt saturate cu pesticide. Nu numai că distruge agricultura românească dar ne distruge nouă sănătatea și după aia zice Rahila că ne-am îmbolnăvit din cauză că nu ne-am vaxxxinat. Drogurile pure se vând la preț mare, drogurile artificiale se vând la jumate de preț.

    • Nationalism balcanic prostesc :::)))) Ar fi trebuit sa ne traim veacul asta in evul nediu intunecat :::))))

    • Mizeriile vor înfunda pușcăria când vor ajunge adevărații patrioți la putere,cu averile confiscate până la al 3 grad de rudenie și pregătiți umflații naibii pentru munca silnică la noul canal Dunăre -Bucuresti

      • Și acești nemernici care au distrus toată agricultura României ,și nu numai agricultura, dacă vor fi judecați vreodată pe tru asta,în timpul procesului,vor pleca în țări străine cu care România nu are acorduri de extrădare.

      • „Patrioți” ?? De unde patrioți ? Eu, spre exemplu, nu mai sunt. De ce ? Simplu ! Nu mai am patrie. Romania este data si tinerii, viitorul ei, sunt in bejenie. Aici s-au oploșit străinii.

      • chiar crezi prostia asta?
        unde dreak sunt patrihotzii aia, in haznaua HAUR?
        Hai Sosoaco, marș de aici!

      • Mulți ROMANI ar vrea sa se întâmple. Dar nu se va întâmpla pentru ca suntem Subjugati de către USA care sunt muuuult mai RAI și PERVERSI decât ALTII .

    • Ca-i prost, nu-i un ”pacat”, asa l-a lasat Dumnezei. Sa fii prost si sa nu-ti dai seama asta-i catastrofal…

  2. Această trădare nu o vede nimeni.Toti politicienii stau smirna și „iau lumină ” de la „Apus” . România a fost amanetată dacă nu chiar vândută de iohanis, ciolacu ,ciuca,ciolos ,asistați de pupincuriștii din PSD PNL USR UDMR….

  3. Știre de kakat! Foaie volanta, pe post de ziar, care sprijină hoții din România!Mi-e sila!

  4. Faptul ca fermierii nu sunt cu utilajele în strada indica faptul ca le convine acest lucru și ca nu ii deranjează prea tare dumpingul făcut de cerealele ucrainiene! Ce ma mira mai mult este însă starea de amorțeală a tuturor romanilor privind supragreutatea tirurilor care circula fără a fi controlate și amendate la depășirea greutății… Iar faptul ca vom avea drumuri deteriorate din cauza supraîncărcarii ne va afecta pe toți.

    • De ce nu ies în stradă fermierii ?Pentru că liderii lor sindicali sunt cumpărați de PSD, tot așa cum i-au cumpărat și pe Victor Ciorbea, Miron Mitrea

  5. In sfarsit un art mai aproape de realitate , adica principalul vinovat este guvernul Romaniei , coalitia toxica PNL PSD , Ciuca ,Ciolacu , care nu vrea sa deranjeze nici Bruxelul nici pe romani , si atunci au gasit tap ispasitor pe Daea .sint multi care au pus botul, cu Daea e de vina , inclusiv fermieri care ori nu stiu ori sint manevrati . mai sint useristii care striga de pe trotinete , Daea , Daea , cormoranii etc , in loc de Dragnea , Dragnea ….

    • Acuma toata lumea ii injura pe ticalosii de la psd- pnl dar tot ei o sa i voteze in majoritate ca asa i romanul,doarme in bocanci si se desteapta cand o zbura porcii daca o sa mai avem.si din astia.

  6. ASA NE TREBUIE,CINE SA JUDECE ACEST CRIMINAL AL AGRICULTURII,PETRE DAEA SI CIUCA TREBUIE CONDAMNATI PENTRU SUBMINAREA ECONOMIEI ROMANIEI

  7. Nu pt ue ,pt firmele americane care detin in slava ucrsina ,astia doar executa si ei ca sunt sub papucul onegheurilor oligarhilor occidentali made soros via nom ,via cia.

  8. Neamțu se plimba cu nevasta știind ce se va întâmpla,la lăsat pe prim-ministru papa lapte sa rezolve nimic,ba da prosti mai suntem.

    • Mutu e in excursie de lux pe banii nostri, isi viziteaza neamurile naziste din America de Sud.

  9. MAI MA-CIUCA , TU ESTI FOST MILITAR ?,TU AI DEPUS JURAMANT CA MILITAR ! ,AI DEPUS JURAMANT CA MINISTRU ! ,AI DEPUS JURAMANT CA PRIM MINISTRU !, ESTI UN MINCINOS , TU NU APERI INTERESELE ROMANIEI SI ROMANILOR ,TU ESTI O SLUGA IN SLUJBA CELOR CARE VOR RAUL ROMANIEI.
    PLEACA ,SLUGA FARA CREDITA ,ASA SA-TI AJUTE DUMNEZEU CUM AI SLUJIT TU ROMANIA.

  10. Sa ieșim din nou la protest.Astia n-au treaba cu interesul tarii,vor sa ne facă sclavi.

  11. Bine a făcut !”
    Poate nu mai mâncăm pâine congelată din import , ulei unguresc, zahăr cubanez , si altele.
    Mai terminati, băi democraților soroșisti care vă bucurați de arestarea psd istilor dar pe criminalii pdl îi vedeți ca supereroi. Rusine.

  12. Toate ONG urilec sorosiste si toti membrii pdl trebuie sa dispara din ceafa romanilor. Rusine tradatori de neam . Rusine. Cea mai idioata generatie tânara romana ! Marș

  13. Titlu ,, Romania își sacrifică agricultura la ordinele UE ” chiar nu înțeleg !!!! Dar Romania face parte din UNIUNEA EUROPEANA . Cred că tu ,, ziaristule ” și mulți putinisti care fac comentarii răutăcioase a-ti vrea că țara să facă parte din CSI .

  14. Noi stam numai cu gura plină de SLAVĂ. Nu văd luări de poziție ale trotinetiștilor care lauda războiul ‘eliberator’,uitând de comportamentul lipsit de corectitudine al Ucrainei fata de noi. De la ‘eșuarea’ navei Rostov si până la adâncirea într-un mod golănesc al bratului Sulina și canalului Bâstroe,Ucraina s-a comportat față de noi că un ciocoi nenorocit,care ia tot fără să plătească.

  15. Greșit!In primul mandat a ascultat de Dragnea de asta a avut trecere la oameni!De ce nu recunoaște nimeni că Dragnea a avut cele mai bune programe pentru Țară?

    • nu a avut ”cele mai bune programe ” , au fost mai bune ca astea care sint zero . 1 e mai mare ca zero

  16. Fermierii români Sint distruși de Guvernul trădător ;dar de ce poporul român nu reacționează și se uită că noul la poarta noua la aceste acțiuni de tradare? Poporul român prefera sa dea copiilor săi cereale infestate? In România în afară de fermieri și citiva ziariști nimeni nu acționează pentru a avea o hrana sănătoasă

  17. Avem cele mai mari preturi la produsele alimentare cu așa de mult pământ arabil,nu este de vina nici comisia europeană și nici cerealele din Ucraina . De vina sunt politicienii incompetenți și deciziile prost luate, mai bine sacrifici poporul decât partidul.

  18. Este greu sa nu te duca capul. Astora le trebuie minte cat cuprinde si sunt doar hoti. Tradatori de tara ce sunteti, ce ghinion pe poporul asta sa aiba nesansa sa fie condus 33 de ani doar de hoti. Polonia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria au oameni cu cap in frunte, au sesizat pericolul si au luat masuri in consecinta. Boii nostri au doar scuze ca se ofenseaza UE, ii doare burta de ucraineni mai ceva decat propriul popor. Si aia nici macar nu ne respecta. Ati distrus agricultura, ne otraviti cu produsele lor neconforme, nu v-ar mai rabda pamantul de lichele.

  19. Tradatorii de tara au bagat in faliment toti agricultorii din tara, iar pe noi or sa ne otraveasca incet dar sigur cu griu infestat si ulei infect.

  20. Știți ceva? Ați văzut vreodată politicieni cinstiți? Mai ales în România? Că e PSD, PNL, USR, e fix aceeași chestie. Pleacă ai noștri, vin ai noștri, iarăși am votat că proștii. România nu are scăpare. De ce? Nu din cauza politicienilor…ci a românilor. Dacă românii ar ști ce vor…nu ar mai fi dezastrul ăsta. Ia întreabă-l pe român ce vrea…va vrea doar vilă cu piscină, BMW, iPhone și o pițipoancă blondă cu țâțe mari. Indiferent ce lucrează (paznic, vânzător sau director). Ăsta vor peste 50% . Singurul ideal al românului… în cazul ăsta, ne merităm soarta. Probabil că sunt români care știu ce vor cu adevărat…dar în număr prea mic…

  21. La ce ne mai trebuie nou agricultura, ca nici industrie nu mai avem. Ne vind tradatorii astia pe bani marunti!

  22. Mamă da ce de patrioți pe aici! Și „adevărații” patrioți care sunt?! Ăia cu gură mare din aur? Au gura mare pentru ca au creierul mic. O sa facă ce promit cum a făcut și Rareș Bogdan.

  23. Vă amintiți ce au votat românii în noiembrie 2019, pentru că „aia era proastă”? Acum n-au decât să se bucure.

  24. Noutatea ar fi fost ca sclavii/slugile s-au trezit, s-au ridicat din pozitia taras, si au ripostat in fata stapanului. Ca sunt niste sclavi nenorociti care se taraie pentru un os gol, stim.

  25. Fermierii ar trebui să urce în utilajele agricole și sa blocheze tot, străzi, gări ,porturi , Palatul Victoria să plece acasă când vor primi ce doresc. Asa au făcut francezii, olandezii etc. Nimic nu este gratis, dreptatea se ia nu se da, la tractoare toată lumea.

    • hihihihi ,cretinule , retardule ! o tot sugi cu ma-ta pentru ca pe tine te-a aruncat la tomberon, si n-o stii , si bine a facut ca nu s-a incurcat cu un schilod .

      • hihihihi , asa e , sunt cretin si retard , o sug cu mamuku Zambilu intr-un tomberon cu rotile , amandoi suntem schilozi .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger