AcasăUtileMeteoSe strică vremea! Sunt anunțate ploi, lapoviță și ninsori. ANM a emis...

Se strică vremea! Sunt anunțate ploi, lapoviță și ninsori. ANM a emis COD GALBEN de vânt/Prognoza pentru Capitală

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Deși suntem la mijlocul lunii martie, prima lună de primăvară calendaristică, sunt anunțate, pentru unele zone din țară, ninsori – precipitații specifice sezonului de iarnă!

Vremea se schimbă în intervalul următor, iar în peisaj își vor face apariția ploile, dar și – în unele zone – lapovița și ninsorile. Mai mult, și vântul va avea intensificări, mai puternice în unele județe, ce se vor afla sub incidența unei atenționări COD GALBEN. Meteorologii anunță că în București vremea se va răci, astfel că temperatura maximă de joi se va situa în jurul a 8-9 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteo, dar și o atenționare COD GALBEN de intensificări ale vântului.

Informarea meteo, valabilă până joi seară

Informarea meteo va intra în vigoare după-amiază și va fi valabilă până joi seară, mai exact în perioada 15 martie, ora 16 – 16 martie, ora 20.

Conform ANM, „în intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori. La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp”.

Totodată, specialiștii transmit, prin intermediul acestei informări meteo, că vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sud-estice, precum și pe crestele montane, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Cinci județe se vor afla sub COD GALBEN de vânt

foto: meteoromania.ro

De asemenea, ANM a emis, miercuri, o atenționare COD GALBEN de intensificări ale vântului. Aceasta va intra în vigoare la orele serii. Cinci județe se vor afla – total sau parțial – sub incidența atenționării meteo: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare și Timiș.

Atenționarea COD GALBEN va fi valabilă în perioada 15 martie, ora 18 – 16 martie, ora 18, interval în care, conform ANM, „local și temporar, mai ales în zona de câmpie din Crișana și Banat vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…60 km/h”.

Prognoză pentru București: vremea se răcește/ Temperatura maximă de joi

Dintr-o prognoză specială pentru București, emisă de ANM pentru intervalul 15 martie, ora 16 – 16 martie, ora 20, reiese că în Capitală „vremea se va răci, astfel de la o temperatură de 3…5 grade în dimineața zilei de joi, se va ajunge la o maximă de 8…9 grade (valori termice diurne ce se vor situa ușor sub mediile multianuale)”.

Conform meteorologilor, cerul va avea înnorări, mai accentuate pe parcursul zilei de joi, când temporar va ploua. Nu va lipsi din peisaj nici vântul, care va sufla în general moderat.

6.859 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger