AcasăUtileMeteoSe strică vremea. COD GALBEN de ploi torențiale și furtuni pentru 14...

Se strică vremea. COD GALBEN de ploi torențiale și furtuni pentru 14 județe – HARTĂ

PLOIALERTĂ METEO: Caniculă și Cod galben de vijelii și ploi torențiale - Zonele lovite de fenomene extreme

Vremea devine instabilă, după două zile cu temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă. Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare cod galben de vijelii de ploi torențiale și vijelii pentru București și 13 județe din sudul și sud-estul țării.

Avertizarea de instabilitate atmosferică ridicată va fi în vigoare de sâmbătă, de la ora 12.00, până duminică, la ora 10.00.

Avertizarea cod galben vizează Capitala și 13 județe: Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Buzău, Ialomița, Călărași, Brăila, Tulcea și Constanța, potrivit ANM.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și estul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor înregistra averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu viteze de 55….65 km/h și izolat de peste 70…80 km/h, pe alocuri vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

Prognoză specială pentru București

Conform prognozei speciale emise de meteorologi pentru perioada sâmbătă, ora 12.00 – duminică, ora 10.00, în București vremea va fi instabilă. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiază vor fi înnorări și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra 5…15 l/mp și izolat peste 25 l/mp), însoțite de descărcări electrice și posibil vijelii și grindină.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

author avatar
Andreea Vlad
830 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger