AcasăUtileMeteoSe anunță ploi și descărcări electrice. COD GALBEN emis de ANM -...

Se anunță ploi și descărcări electrice. COD GALBEN emis de ANM – zonele vizate

Se anunță ploi și descărcări electrice. COD GALBEN emis de ANM - zonele vizate (sursa foto: realitatea.net)

Sunt informații de ultimă oră venite, în această ultimă zi a lunii august, de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Sunt anunțate ploi în mai multe județe din țară.

Sub atenționarea COD GALBEN emisă se vor afla, total sau doar parțial, 10 județe din țară. Mesajul meteorologilor va fi valabil în intervalul 31 august, ora 12:00 – 01 septembrie, ora 10:00, răstimp în care, conform ANM, în Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și local în Crișana vor fi averse și descărcări electrice.

Prognoza ANM pentru prima zi din septembrie

”Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat, în special la munte 40…45 l/mp”, atrag atenția meteorologii.

foto: meteoromania.ro

Totodată, reprezentanții ANM fac câteva precizări cu privire la prognoza pentru prima zi a lunii septembrie. Și anume că ”pe parcursul zilei de miercuri (01 septembrie) vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte vor fi averse, pe alocuri însemnate cantitativ”.

Prognoză specială pentru București

Și tot marți, ANM a transmis o prognoză specială pentru București, pentru același interval, respectiv, 31 august, ora 12:00 – 01 septembrie, ora 10:00.

Din care aflăm că în Capitală vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă în dimineața zilei de miercuri, 1 septembrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

”Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade, mai scăzută în zona preorășenească”, se menționează în prognoza specială pentru București transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger