AcasăEconomieRomânii care vor încasa mai rapid salariul în luna aprilie 2023

Românii care vor încasa mai rapid salariul în luna aprilie 2023

salariul minim

Există categorii privilegiate de români, care vor încasa salariul mai repede decât de obicei, în luna aprilie 2023. Decizia a fost luată pentru că ziua de salariu se suprapunea cu Vinerea Mare, zi nelucrătoare.

Salariile aferente lunii martie 2023 pentru profesori și alți angajați subordonați Ministerului Educației vor fi plătite pe 11 aprilie, cu trei zile înainte de ziua obișnuită, potrivit unui ordin emis de ministrul Finanțelor.

295.000 angajați, beneficiarii deciziei

Ordinul Ministerului de Finanțe urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, iar măsura vizează aproape 295 de mii de angajați. Conform calendarului anului școlar 2022-2023, data de 11 aprilie este a cincea zi din vacanța de Paști.

Paștele ortodox este, în acest an, pe 16 aprilie, iar elevii și profesorii se întorc la școală miercuri, pe 19 aprilie, în modulul 5, ultimul din acest an școlar.

Se pare că şi Academia Română va face plata pe 11 aprilie pentru angajații instituției. Alte ministere vizate de ordin sunt Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Ministerul Apărării Naționale (MApN) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dar și instituțiile următoare: Serviciul de Protecție și Pază (SPP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Ele ar urma să facă plățile pe 12 aprilie.

author avatar
Andrei Ștefan