AcasăAfaceriEconomieRecesiunea 2023, un lucru sigur pentru Uniunea Europeană. Care sunt cauzele

Recesiunea 2023, un lucru sigur pentru Uniunea Europeană. Care sunt cauzele

craciunRomânii, mai strânși la pungă anul acesta! Cât vor cheltui cu masa de Crăciun și cadourile

Analiştii economici, dar şi liderii europeni, unii mai direct, alţii mai voalat, au admis că Uniunea Europeană va intra în recesiune, în anul 2023.

Războiul dintre Rusia și Ucraina, dar și criza energetică îi determină pe europeni să se întrebe dacă urmează o nouă recesiune la nivel chiar global, dacă pentru UE tot nu mai există scăpare.

FMI confirmă criza

„Jumătate din Uniunea Europeană va intra în recesiune anul viitor”, a spus șefa FMI.

Potrivit Kristalinei Gheorghieva, primele semnale ale recesiunii vor fi deja vizibile din al patrulea trimestru al anului în curs, confirmând previziunile privind încetinirea creșterii economice mondiale pentru al treilea an consecutiv.

Ce este recesiunea?

Analiștii definesc recesiunea ca fiind o economie care are două trimestre negative, consecutiv, în creșterea PIB-ului. Cauzele care duc la o recesiune economică a unei țări sunt nenumărate, unele fiind declanșate de războaie, iar altele de acțiunile politice guvernamentale.

Cu alte cuvinte, o recesiune este cauzată de un dezechilibru economic care ar trebui corectat.

Şefii FMI şi ai Băncii Mondiale au avertizat că, pe măsură ce economiile avansate încetinesc, iar inflația continuă să oblige băncile centrale să majoreze dobânzile, va crește presiunea datoriei asupra țărilor aflate în curs de dezvoltare.

author avatar
Andrei Ștefan
379 afisari

5 COMENTARII

  1. Europa trebuie să cadă. Uniunea Europeană trebuie să dispară. Țările Europei trebuie să revină la propria identitate, la propriile politici, la propriile credințe, la propriile simboluri.
    Iar România… România nu are nevoie de nimeni pentru a se susține, deoarece are de toate: hrană, apă, petrol, gaze, energie. Ce nu are? Nu are conducători. Dacă ar avea, ROEXIT-ul ar fi, de-acum un fapt consumat. România nu are nevoie de politici străine. România poate hrăni o jumătate de Europă fără probleme, dar România își importă PÂINEA! Uniunea Europeană? Schengen? Ce-s astea? Ce sunt porcăriile astea? Pentru ce? Nu există contracte comerciale? Vrei cereale, ia de-aici, pe bani mulți. Vrei apă, ia de-aici, pe bani mulți! Vrei energie? Nu. Vrei gaze? Nu. Vrei petrol? Nu. Vrei păduri? Nu. Lăsați-ne în pace, să ne vedem de Țară, de credință, de copii, de familie. La noi, în România, copiii sunt produsul dragostei dintre un bărbat și o femeie, atât. Vrei, ca bărbat, să iei de soție alt bărbat? Pleacă din România. Du-te. Dispari. Da, avem toleranță: pentru săraci, pentru handicapați, pentru cei care nu sunt capabili să-și poarte de grijă, dar pentru homosexuali? Ieși afară.

    România nu are nevoie de Uniunea Europeană.
    România nu are nevoie de Schengen.
    România nu are nevoie de Euro.
    Uniunea Europeană nu are nevoie de ea însăși.
    O mână de nemernici are nevoie de Uniunea Europeană, atât. Uniunea Europeană e o otravă din punct de vedere politic, la fel ca un „vaccin anticovid”. Europa trebuie să se prăbușească, iar pentru asta, America trebuie să se prăbușească.
    Noi, ca Români, avem nevoie de colapsul Europei, pentru că va aduce după sine o prăbușire a Sistemului. Trebuie ca toți klaușii, ciolacii, arafații, rafilii, jurmele, ciucile, câțurile, clotildele, fritzii, bulăii să dispară din peisaj și să auzim de ei doar de pe portalul cu procesele penale pe rol. Ne trebuie un lider, un tip care, odată cu asumarea răspunderii, să renunțe la viața personală, să fie conștient că nu e nimic altceva decât o ofrandă adusă pe altarul Țării, că va fi, probabil, dezavuat, poate chiar ucis. Un lider care, privind Drapelul, să îl salute pentru că așa îi dictează propria ființă. Nu un „Tătuc”, ci un om la care, privind, Poporul să știe că se poate baza pe el. Un om care să le spună tuturor străinilor „Sunteți bineveniți la noi, câtă veme intențiile voastre sunt bune și vă supuneți legii. Legea este binele Românilor. Pământul e al nostru. Apa e a noastră. Aurul e al nostru. Grânele sunt ale noastre. Să nu uitați asta niciodată!”

    (Sursa: http://www.voceapoporului.ro)

  2. CAUZA RECESIUNII ESTE PROSTIA CELOR CARE SE PRETIND CONDUCATORII UE !.
    CORUPTIA LA CEL MAI INALT NIVEL LA NIVELUL UE ,VEZI URSULA SI MILIARDELE DE VACINURI !,VEZI SUBORDONAREA FATA DE O AMERICA CORUPTA !,VEZI OBEDIENTA ACESTOR NULITATI POLITICE ,VEZI CUM FAC JOCUL AMERICII IN CONFRUNTAREA CU RUSIA PENTRU O UCRAINA CARE NU-I IN UE NU-I IN NATO !.AMERICA SE RAZBOIESTE CU RUSIA PRIN INTERMEDIUL UCRAINEI CARE A PUS BOTUL LA O CACIALMA. VECHITURILE AMERICANE SE VAND CA SI ARMAMENT DE ULTIMA GENERATIE ,ARME NOI SE EXPERIMENTEAZA IN UCRAINA ,IAR NOTELE DE PLATA SE TRIMIT TARILOR UE SI TARILOR NATO !,SAMSARII AMERICANI DOAR ISI UMFLA CONTURILE.
    CTRZA ENERGETICA ESTE CONSECINTA UNEI DEPENDENTE DE RESURSELE RUSIEI ,DAR SI CAPCANA PENTRU ECONOMIA GERMANIEI CA SA CUMPERE GNL LA PRETURI DE 400% ,
    INGENUNCHEREA GERMANIEI CARE N-A SEMNAT TRATATUL TTIP AL LUI OBAMA DE TRECERE A UE IN SUBORDINEA AMERICII IN CONFRUNTARA CE URMEAZA CU CHINA.

  3. Nu putem face fata fara Uniunea Europeana. Priviti ce forte economice se afirma axum in lume. China, India, chiar si Rusia tind sa spulbere chiar si Statele Unite. Nu mai fiti limitati in gandire. Faptul ca UE are disfunctii di profitori nu inseamna ca trebuie sa dispara. Numai imoreuna putem supravietui. Marea Britanie rezista numai sca este sprijinita de SUA. E nevoie de largire. Sa formam un bloc cu UE, SUA, Ucraina, Rusia, Turcia, Brazikia, Commonwelth.

    • Dă-mi voie să te contrazic, deși ai dreptate în principiu: singur nu poți face față.
      Dar de ce trebuie să te plasezi în postura de subordonat al unei entități coordonată de criminalii în masă, în loc să te bazezi pe contractele comerciale, așa cum a fost de cât lumea? Când UE era CEE, lucrurile astea funcționau, iar când CEE a devenit UE, s-a pus în discuție inclusiv suveranitatea națională, care nu este negociabilă.
      Forța economică a unei țări vine din forța politică. Dacă ai o politică externă solidă și deșteaptă (vezi cazul Ungariei, indiferent cât sunt ei de revizioniști sau iredentiști) ții piept cu succes la asediul nemernicilor, indiferent că vin din SUA, Europa sau Asia. Dacă, însă, politica ta externă este cea a slugii care linge cizma Stăpânului, șa acum e România astăzi, logic că nu ai nici o șansă și vei pieri.
      Marea Britanie nu mai rezistă mult, nu pentru că a ieșit din UE, ci pentru că are conducători incapabili sau cu interese financiare în alte părți.
      De ce privești spre „blocul” cu SUA, Ucraina (o glumă sinistră), Brazilia sau Commonwealth? De ce nu privești întâi aici, să-ți amintești că România a hrănit, într-o vreme toată Europa?
      Împreună, da, dar de pe poziții egale, nu cu o Românie care e scuipată-n gură inclusiv de homosexualii olandezi, ce zici?

      Numai bine.
      http://www.voceapoporului.ro

  4. Gandirea impusa de onegheuri care au in spate doar doctrina anticrestina asta ii doare in rest de viata oamenilor nu i intereseaza la nivel mondiak au ajuns sub africa!! Marea demascare asta or sa vada ,ca imparatul e gol!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger