AcasăUtileMeteoPrognoza meteo specială pentru Bucureşti: ploi şi vijelii în următoarele ore /...

Prognoza meteo specială pentru Bucureşti: ploi şi vijelii în următoarele ore / Cum va fi vremea de Înviere

ploiVal de aer polar peste România. Când se strică vremea

Meteorologii anunţă că vineri, în Bucureşti, vremea va deveni mai caldă decât în mod normal, cu o maximă termică de 22 – 24 de grade, iar după-amiază vor avea loc descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Conform prognozei pentru vineri în intervalul orara 12.00 – 23.00, vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o maximă termică de 22…24 de grade.

Cod galben de ploi și vijelii în București

Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după orele amiezii, când vor fi perioade cu descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie (rafale de peste 55…60 km/h) şi averse (cantităţi de apă posibil în jurul a 15 l/mp).

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, o avertizare cod galben de ploi, grindină și vijelii pentru jumătate de țară, inclusiv București.

Potrivit meteorologilor, codul galben de vreme rea va fi valabil vineri între orele 12.00 – 23.00 în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și nordul Transilvaniei. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (rafale de peste 60…65 km/h), averse cu caracter torențial, descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…25 l/mp. În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini mari, vor fi rafale de peste 90…100 km/h. Pe arii restrânse, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în restul teritoriului.

Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că va actualiza informaţiile, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

author avatar
Andreea Vlad