AcasăUtileMeteoPrognoza meteo pentru următoarele săptămâni: cum vor fi temperaturile până la finalul...

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: cum vor fi temperaturile până la finalul lunii noiembrie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite în mare parte din luna noiembrie, însă vin și ploile. Cel puțin asta indică prognoza meteo pentru următoarele săptămâni.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publice marți estimări actualizate pentru intervalul 30 octombrie-27 noiembrie. Așadar, aflăm cum arată prognoza pentru primele săptâmâni din ultima lună de toamnă calendaristică.

Pentru săptămâna în curs, meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice intervalului, la nivelul întregii țări. Totodată, se prognozează și ploi. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, potrivit specialiștilor, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru intervalul vizat.

Ce detalii vin de la ANM:

Săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice și centrale.

Săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

341 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri