AcasăUtileMeteoPrognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea la început...

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea la început de februarie

(sursa foto: ziarmm.ro)

După valul de vreme rece din ultima perioadă, care a adus și episoade de ger, în unele zone ale țării, mai ales noaptea și dimineața, nu sunt puțini cei care speră la o îmbunătățire a regimului termic.

Ne apropiem tot mai mult de mijlocul lui ianuarie, a doua lună de iarnă calendaristică. Iar cei care vor să afle ce surprize ne-ar putea rezerva vremea în perioada următoare află cum arată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

De la nivelul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) s-au anunțat vineri, 12 ianuarie, estimări pentru intervalul 15 ianuarie- 12 februarie. Cum arată prognoza meteo până spre mijlocul lunii februarie?

Meteorologii estimează că, până la sfârşitul lunii ianuarie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale perioadei. În primele două săptămâni ale lunii februarie, valorile de medii temperatură vor fi, în general, apropiate de cele specifice perioadei.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Detaliile venite de la ANM cu privire la prognoza pentru următoarele patru săptămâni:

Săptămâna 15.01.2024 – 22.01.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, posibil ușor deficitar local.

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor deficitare în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.