AcasăEconomiePericolul pentru UE vine din China! Banca Centrală Europeană trage semnalul de...

Pericolul pentru UE vine din China! Banca Centrală Europeană trage semnalul de alarmă

Pericolul pentru UE vine din China! Banca Centrală Europeană trage semnalul de alarmă

Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene, a tras semnalul de alarmă. Conform ei, nu va fi bine pentru Europa în cazul în care China îşi va redeschide economia.

De ce? Există pericolul ca inflaţia să crească pentru ţările din UE.

China va consuma mai multă energie

Ar şi părţi bune, dar şi părţi proaste, dacă decizia Beijingului de a pune capăt politicii sale zero-Covid se va materializa. Va aduce mai multă sau mai puţină inflaţie?

  • Vestea bună: deoarece lanţurile de aprovizionare sunt restabilite, redeschiderea ar putea atenua unele dintre presiunile inflaţioniste cu care s-a confruntat Europa în ultimele luni.
  • Vestea proastă: China va consuma mai multă energie şi acest lucru se va adăuga la presiunile inflaţioniste în curs.

Lagarde e pesimistă

Preşedintele Christine Lagarde, şefa băncii centrale a zonei euro, e pesimistă. Ea spune că revenirea economică a Chinei ne va afecta aşa cum nu ne dorim.

Redeschiderea Chinei este ”ceva care va fi pozitiv pentru China în mare parte, ceva care va fi pozitiv pentru restul lumii, dar vom avea o presiune inflaţionistă asupra multora dintre noi, pur şi simplu pentru că nivelul de energie care a fost consumat de China anul trecut a fost cu siguranţă mai mic decât ceea ce vor consuma în acest an.

Cantitatea de GNL [gaz natural lichefiat] pe care [ei] o vor cumpăra din restul lumii va fi mai mare decât ceea ce am văzut şi nu există atât de multă capacitate neutilizată în ceea ce priveşte petrolul şi gazele”, a spus Lagarde.

Inflaţia din decembrie a ajuns la 9,2% în zona euro, ceea ce înseamnă a doua încetinire lunară consecutivă a creşterilor de preţuri în zona euro.

 

author avatar
Andrei Ștefan
539 afisari

9 COMENTARII

  1. Bagati taxe vamale de-i indoiti si degeaba isi deschid economia. China nu e in UE daca d-na Lagarde nu stie.

    • esti ganditor de penelea si pesedea, aia competenti care au dus tara unde se vede. Aproape tot ce e pe piata lumii e made in China. Daca fabrica chineza se inchide va fi criza mondiala de produse. Un exemplu: cumpara de la Amazon un produs.I ti vine in juma de luna ptr ca ti-l aduce din China cu tot tacamul, vama grasa,cost de expeditie. Asa face amazon afaceri.Scumpesti importul chinezesc scumpesti si propriul buzunar. Vrand nevrand de cumparat tot cumperi.

  2. O sclava a Ocultei nu putea sa spună altceva. Nu are nici o legătură China cu cursul euro. Doar dacă prăbușit voi, nenorociților, economia UE iar China nu va mai accepta actualul curs, ca euro nu mai are susținere economica. Referitor la consumul de energie, le dau rusii cât au nevoie iar voi, Oculta veți sta cudegetul in gura, ca prostii. Viitorul lumii este BRICS. Nu va convine, plecați acasa.

    • BRICS din pacate a fost sabotata la greu si a ramas fara Brazilia..Acum cred ca este RICS….

  3. Imputita aia vorbeste?de ce nu e la puscarie jigodia hoatza cu banii UE

  4. Euro si dolarul la gunoi vine tavalugul peste pedofilii si poponarii drogati UE si NATO

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger