AcasăEconomieOMV îşi umflă muşchii în faţa statului român: ameninţă că pleacă dacă...

OMV îşi umflă muşchii în faţa statului român: ameninţă că pleacă dacă plătește taxa de solidaritate

Reprezentanţii OMV Petrom au precizat că planurile lor de investiții depinde de un regim fiscal predictibil. Aceste amendamente au venit de la fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, și introduce niște coduri CAEN, în așa fel încât OMV să plătească această taxă de solidaritate de 60% pe supra-profit.

„Proiectul de lege nu este definitiv până la publicarea în Monitorul Oficial”, mai trag speranţă cei de la OMV.

Viitorul OMV în România depinde de acest proiect

Amendamentele votate miercuri în Camera Deputaţilor contribuţia de solidaritate încalcă principiile Constituţiei României, mai consideră oficialii firmei austriece.

Cu toate acestea, observăm că amendamentele introduse, cum ar fi aplicabilitatea retroactivă, încalcă principiile Constituției României. Menționăm că, în 2022, am plătit deja 20 de miliarde de lei la bugetul de stat, în creștere cu 60% față de anul precedent.

Din această sumă, 2 mld lei au reprezentat taxe nou introduse anul trecut. Acest lucru este forte îngrijorător. Planurile noastre viitoare de investiții depind, printre altele, de un regim fiscal și de reglementare previzibil”, se arată în comunicatul OMV.

author avatar
Andrei Ștefan
10.325 afisari

59 COMENTARII

    • Vor pleca de la maraton…
      La care , va participa Verchere , Caprau, Neel… Vor alerga mai incet ,.,…caci , conf ZF, va atarna greu bonusul si salariul;… 560000 euro- 1,6 mil euro… 🙁
      Fata de salariul mediu din petrom de 4900 lei.
      Deci , cred ca vom trai sa ii vedem alergati ca la maraton…. dar dupa ei , o parte din cei 47000 restructurati, o parte din romanii inselati prin taierea inst petrochim si date la fier vechi , o parte din cei care stiuca poate au vandut tara. ( vezi la Caprau)

    • Sa plece! Eu nu am alimentat niciodata de la OMV ptr ca sunt scumpe produsele. Si nici nu alimentez. O singura data am luat un sandwish care a costat cat 2 pui rotisati.

  1. Drum bun, cale batuta! Iar toate activele sa fie confiscate de statul roman. Numai ca nu vor pleca.

      • Afara jigodiilor! Credeti ca ne speriati? Aici vreti sa va faceti de cap! Pasolca la Russia sa va furati hotii intre voi!!

  2. LA REVEDERE sau tot acolo „la bună vedere”, și, sa va întoarceți când o sa vă chemăm noi !.

  3. Duca-se ! Dar nu vor pleca, căci unde mai găsesc ei o țară de prosti obținută de la câțiva politicieni spagari și prosti ?

    • Foarte corect.Au furat,fura si distrug.Au furat pe timpul imperiului Austro-Ungar,dupa lovitura de stat din 1989 s-au intors din nou in Romania, stiind foarte bine de unde se pot scoate banul.Cu ajutorul hotilor din politica ,au acaparat sectorul financiar,padurile si industria petroliera.Au castiguri de miliarde de euro,iar in momentul cand trebuie sa plateasca dari,incep sa planga ca si niste curve.Ar trebui scosi din tara cu suturi in kur.

  4. Ciolacule,i-auzi ba,daca le taiati macaroana,pleaca,depopuleaza si OMV-ul.Ramane Romania fara privilegiati,OMV,securisti,procurori,judecatori,si alti imbuibati pe bani publici. Depopuleaza si in urma lor ramane un vid,dupa cum balmajea alt sarit de cur in sus nemultumit ca li se taie macaroanele.

  5. Toți securiștii hoți postează aici! OMV este cea mai rentabilă firmă,plătește 10% din bugetul din România și bandiții o pândesc la colțuri!! Nu merităm să fim civilizați și ajutați de cineva!

    • Tu ai cea mai mica idee cât este bugetul României?. Pentru tine 2 MLD de Eu, reprezintă 10%?🤣🤣🤣

    • Zău? Unde in lume, o firma de profil, are un profit de aproximativ 20% din cifra de afaceri? Asta după ce fura si scot banii din țara prin toate modurile posibile. Plece învârtindu-se, are cine vinde in locul lor. Si poate cu un pic de teama ca statul ii supraveghează.
      Ne-am cam saturat de șantaj si de hoți.

  6. CHIAR VA RUGAM SA VA SUPARATI ,SA VA LUATI BAGAJELE SI SA VA DUCETI UNDE A DUS MUTU IAPA .

  7. Da, trebuie ca să se pună presiune pe guvernul austriac pt Senghen. În rest, statul român are peste 30 % din profit ca actionar, în RO lucrează peste 5000 de salariați în OMV sau în firme românești care fac mentenanță. Nu este simplu ca la Euroins sa dai 50 de oameni afară.

  8. Pai să îl pupe undeva pe nepotul Tamarei care iau cadorisit cu Petrom și cu toată industria extractivă și petrochimică la paket

  9. Stiti ca au 2000 de lei…sa afle toata tara ..ca ei fac profituri enorme…si cei care muncesc în benzinării..mizerie de salariu..

    • Corect!
      Dar , are liderul soluția…dați banii la Groupama….
      Dacă se mai întoarce ceva înapoi…E perfect

  10. Ce veslie ar fi sa plece omv si sa lase tot statului roman.Alde ionel arsene in varianta noua cecsar infrupta.ar ajunge ca CFR marfa sai calatori intr-o legislatura.Viitorul sef de la industrie,finante si priministru.MAMAAA

  11. E liber sa plece, statul român e cel care trebuie sa pună presiune pe firmele straine care fac profit aici, în România. Presiunea bine gândită și aplicata, nu doar celor de la OMV, ar ridica prestigiul tarii, și altfel ar discuta și Uniunea Europeană cu noi! Nu cum suntem tratati acum:stăpâni de sclavi și sclavi! A face parte din uniune nu înseamnă a sta cu capul plecat!

  12. „… un regim fiscal predictibil”? Adică să poată fura cât vor, spre binele Austriei. Eu credeam că au plecat de mult. Nici o problemă. Drum bun, cărare bătută. Lasă, este posibil să vină șeicii și le strică toată jucăria. Doar de aceea a făcut excursie Johannis și Carmencita în Emirate.

  13. Nu mai pleacă odată OMV ?
    Hai pa și drum bun ! , cât mai repede sa plece nu o sa le simțim lipsa.
    Au furat destul economia românească.

  14. Nu vor pleca pina nu se va termina petrolul și gazul din România..dar totuși nu sunt ei de vină..ci gunoaiele de la guvernare care ne-au vândut de tot..pentru asta ar trebui să vină un război să se termine odată cu sugaci ăștia de la guvernare..numai niște mameluci hoții sunt la guvernare..

    • Corect ,neveste și amante angajate la ei ,ori alte curve masculine care ia protejat toți anii ăștia prin scutiri ,legi si amendamente .dacă aveam poliție ,procuratură și judecătorii nepolitizate eram bine,așa suntem morți și amanetați…

  15. Atenție sri.dacă vor pleca bețe în roate ne vor băga peste tot pe unde vor putea,că așa mulțumește Austria.

  16. Drum bun cale bătită!Când au luat cu 668 de milioane euro 51% din Petrom si la ce profituri au incasat precum si cât au incasat pe tot ce au tăiat din vechile depozite precum si ce au incasat pe terenuri,înçă ei trebuie sa platească gros Statului Român plus penalitatile legale!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger