AcasăEconomieO ducem bine, dar nu ştiam! Virgil Popescu ne trage de urechi...

O ducem bine, dar nu ştiam! Virgil Popescu ne trage de urechi şi ne transmite că plătim puţin

Ministrul Energiei este de părere că preţul de 68 de bani la energie electrică pentru populaţie este unul foarte bun, însă la gaze naturale ar trebui să fie mai mic de 31 de bani.

Virgil Popescu admite totuşi că preţul „la gaze ar trebui să fie mai jos”.

Vrea diminuarea plafonului de 1.300 lei

Cred că preţul de 68 de bani la energie electrică pentru populaţie este foarte bun. Peste 4,5 milioane de români consumă în medie 50 de kilowaţi.

Deci, vorbim de o factură la energie electrică de 35-40 lei, iar încă vreo 4 milioane, deci în total vreo 90% dintre consumatorii din România, se duc în 80 bani.

Deci, cred că preţurile sunt atractive. Unde se poate umbla, cred că putem discuta de diminuarea acelui plafon de 1.300 lei acceptat în momentul de faţă la decont şi, împreună cu colegii de la ANRE, ne uităm să vedem exact dacă furnizorii sunt suficient de corecţi încât decontul să vină la preţurile reale din piaţă – şi asta vom verifica în perioada următoare„, a afirmat Popescu.

Prețul la gaze va fi mai mic?

Ministrul Energiei susţine că preţul la gaze naturale ar trebui să fie mai mic de 31 de bani dacă se constată că întreaga cantitate pentru populaţie a fost acoperită din producţia internă, iarna trecută.

„La nivelul gazelor naturale, şi aici trebuie să ne uităm, să vedem dacă întreaga cantitate de gaze naturale pentru populaţie în această iarnă, care a trecut, a fost acoperită din producţia internă, la acel preţ de 150 lei pe MW pentru că, dacă a fost acoperită întreaga cantitate, atunci este evident că preţul nu poate fi de 31 de bani, ar trebui să fie mai jos.

Am văzut că au venit facturi de recalculare a preţului, facturi de stornare„, a precizat ministrul.

author avatar
Andrei Ștefan