AcasăEconomieO ducem bine, dar nu ştiam! Virgil Popescu ne trage de urechi...

O ducem bine, dar nu ştiam! Virgil Popescu ne trage de urechi şi ne transmite că plătim puţin

Ministrul Energiei este de părere că preţul de 68 de bani la energie electrică pentru populaţie este unul foarte bun, însă la gaze naturale ar trebui să fie mai mic de 31 de bani.

Virgil Popescu admite totuşi că preţul „la gaze ar trebui să fie mai jos”.

Vrea diminuarea plafonului de 1.300 lei

Cred că preţul de 68 de bani la energie electrică pentru populaţie este foarte bun. Peste 4,5 milioane de români consumă în medie 50 de kilowaţi.

Deci, vorbim de o factură la energie electrică de 35-40 lei, iar încă vreo 4 milioane, deci în total vreo 90% dintre consumatorii din România, se duc în 80 bani.

Deci, cred că preţurile sunt atractive. Unde se poate umbla, cred că putem discuta de diminuarea acelui plafon de 1.300 lei acceptat în momentul de faţă la decont şi, împreună cu colegii de la ANRE, ne uităm să vedem exact dacă furnizorii sunt suficient de corecţi încât decontul să vină la preţurile reale din piaţă – şi asta vom verifica în perioada următoare„, a afirmat Popescu.

Prețul la gaze va fi mai mic?

Ministrul Energiei susţine că preţul la gaze naturale ar trebui să fie mai mic de 31 de bani dacă se constată că întreaga cantitate pentru populaţie a fost acoperită din producţia internă, iarna trecută.

„La nivelul gazelor naturale, şi aici trebuie să ne uităm, să vedem dacă întreaga cantitate de gaze naturale pentru populaţie în această iarnă, care a trecut, a fost acoperită din producţia internă, la acel preţ de 150 lei pe MW pentru că, dacă a fost acoperită întreaga cantitate, atunci este evident că preţul nu poate fi de 31 de bani, ar trebui să fie mai jos.

Am văzut că au venit facturi de recalculare a preţului, facturi de stornare„, a precizat ministrul.

author avatar
Andrei Ștefan
1.421 afisari

12 COMENTARII

 1. Are dreptate jegosul, platim prea putzin… Cum chizda ma-sii plateam pe vremea lui Ceau 15 bani pe kilowatt, indiferent de cantitatea consumata? Da, pe atunci erea dictatura… Amu suntem liberi si in democratie, cacu-ma-n ea.

  • Popescule cine pi zda ma-tii consuma doar 50 kwh/luna? Tu esti omul americanilor (ambasadorul usa la Bucuresti ti-a botezat copilul) si ai ca sarcina distrugerea sistemului energetic national. Deja ai reusit cam 50% dar vei plati ptr asta. Vei muri in puscarie daca cumva vei ajunge la adapost si nu te vor rupe romanii in bucati cand te vor intalni pe strada.

 2. Verginel, sluga omv si tradatorul de tara din echipa cistigatoare care a distrus sistemul energetic national.

 3. Ba nenorocituleeee,lasa vrajeala,ce mai ai de gand cu sistemul energetic al Tarii ? Ce mai ai pe lista de vandut,de distrus,dai din coada bouleee.

 4. Iarăși minte!
  De la 68 de bani la doi lei și ceva cît încasează căpușele se plăște de la buget, adică din banii noștri.
  Nu, nu e vorba de prostie, e vorba de a nu minții în față.

 5. Chiar nu se gaseste nimeni sa-i vina de hac acestui ticalos? I-a botezat copilul americanii sa ne umple tara de bombe atomice cu reactoarele performante. Ma rog la al de sus sa vina AUR la guvernare sa scapam de acest ticalos care a nenorocit pe toti cetatenii acestei tari.Pentru ce l-am omorat pe ceasca+ Sa fim condusi de hoti si lichele?

 6. Mon cher,
  ești idiot cu acte în regulă.
  Coboară, bampire, în sânul națiunii și-ai să simți pe propriu-ți obraz (dacă a mai rămâne), amarul gust al vieții cetățeanului de rând. Ajunsără-ți mai cremenali decât comuniștii: industria a-ți distrus-o, agricultura a-ți pus-o la pământ, școalele-s nenorocite toată țara și națiunea vândută…..
  Ne trebe’ din nou un Țepeș, un Ștefan și un Mihai Viteazul…. ba chiar și-un Antonescu.

  ,, Ferească Dumnezeu cel sfânt,
  Să vrem, noi sânge, nu pământ…..”

 7. Bai dobitocule pe cine minți, nenorocitule. La Doicesti de la 28 milioane ai ajuns la 3miliarde?Si închizi și reactorul 1 Cernavodă? Sa stai 20 de ani la pârnaie.!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...