AcasăzppNici Grecia nu mai e ce-a fost: zona unde apa s-a îngălbenit...

Nici Grecia nu mai e ce-a fost: zona unde apa s-a îngălbenit şi arată „ca o devărsare de deșeuri”

Grecia se numără printre destinaţiile favorite de vacanţă ale românilor. Asta, fără îndoială. Problema este că nici litoralul elen nu mai e ce-a fost odată!

Apar situații în care situația la fața locului nu corespunde așteptărilor. Este cazul unui român care în loc de apă limpede și turcoaz, a descoperit-o de culoare galbenă spre portocaliu.

Apa din Lefkada, „ca o devărsare de deșeuri”

Mai mulţi turişti care au mers în Lefkada s-au confruntat cu un incident foarte rar întâlnit, atunci când au observat că apa de la malul mării a căpătat o culoare galben spre portocaliu, arătând astfel de parcă tocmai a avut loc aici o devărsare de deșeuri.

„Are cineva idee de ce apa mării din Mikros Gialos arată așa? Este galbenă spre portocaliu și arată ca o devărsare de deșeuri. Am întrebat salvamarul și a spus ca e din cauza plantelor din larg, că se mai întâmplă din când în când și că dispare după câteva ore.

Cică dacă ar fi fost un pericol, așa cum s-a întâmplat în urmă cu mai mult timp, ar fi scos toată lumea din apă. A zis că nu prezintă niciun pericol pentru piele”, a scris un turist român pe grupul de Facebook.

Cauza: algele mici de tot

Cei mai mulți dintre turişti sunt de părere că îngălbenirea apei s-ar fi produs din cauza algelor.

„Este plancton, se mai întâmplă din când în când în golfuri, este de la alge. Se produce când este foarte cald afară și apa mării mai rece, în golfuri. Până a doua zi se duce, nu vă faceți griji. Practic, se curăță apa”, a zis un turist.

„Fitoplancton. Popular: alge mici de tot”, a mărturisit un alt român.

author avatar
Andrei Ștefan
1.042 afisari

6 COMENTARII

  1. Romanii s-au pisat si in Marea Neagra pana a ajuns concentratia de amoniu din apa marii de 100 de ori peste limitele normale. Practic la malul marii faci baie in pisatul alora de pe plaja. Asa au facut romanii si in Grecia: s-au pisat in apa marii pana au ingalbenit-o.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger