AcasăUtileMeteoMeteorologii au făcut anunțul. Pe ce dată exactă scăpăm de temperaturile de...

Meteorologii au făcut anunțul. Pe ce dată exactă scăpăm de temperaturile de peste 30 de grade

România se topește sub valul de caniculă, temperaturile ajung la 40 de grade Celsius. Veștile de la meteorologi nu sunt însă tocmai pozitive, deoarece vor mai îndura cel puțin o lună căldura extremă.

Temperaturile vor coborî sub 30 de grade abia după 15 august. Potrivit estimărilor specialiștilor în meteorologie, pe data de 20 august scăpam de temperaturile 30+, cel puțin la nivelul Capitalei.

Mai îndurăm o lună  de căldură

Weekendul acesta ne aduce nu doar caniculă, cu temperaturi până la 38°C în sud, ci și ploi torențiale și furtuni puternice în mare parte din țară.

Duminică, temperaturile vor scădea ușor, ajungând la maxime de 36°C în sud. Nopțile vor rămâne în sudul și estul țării în continuare tropicale, cu minime între 20-24°C.

​Sunt două săptămâni de când în fiecare zi maximele au depășit +35 C în țară și canicula va continua, pentru marți fiind așteptate 41 de grade Celsius în Muntenia și Oltenia. Valul de căldură din iulie a adus și nopți foarte calde, dar și zile cu peste 39 de grade.

Meteorologii au emis, în ultima vreme, mai multe avertizări cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. În unele zone, după temperaturile sufocante, apar vijelii și grindină.

Trebuie spus că România a scăpat mai ușor decât țările din sudul Europei, unde temperaturile au trecut de 45 C (culminând cu +47,7 C în insula italiană Sicilia). Maxima din 2022 în România a fost de +41,7 C (la Calafat), iar peste 42 C au fost ultima oară în 2017, în timp ce anul acesta a fost o singură temperatură de peste 40 C.

author avatar
Andreea Vlad
623 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri