AcasăUtileMeteoMeteorologii au emis o nouă atenționare: vijelii și grindină. Zonele vizate de...

Meteorologii au emis o nouă atenționare: vijelii și grindină. Zonele vizate de CODUL GALBEN emis de ANM

(sursa foto: IGSU/Facebook)

Vin vești noi de la meteorologi. În dimineața zilei de miercuri, de la Administraţia Naţională de Meteorologie au fost transmise informații cu privire la prognoza pentru această a treia zi a săptămânii. Astfel, aflăm că în unele zone disconfortul termic va fi ridicat, iar în altele sunt anunțate ploi și manifestări ale instabilității atmosferice.

Specialiștii de la ANM au actualizat atenționarea COD GALBEN, valabilă pentru miercuri, 11 august, anunțând că în sud-vestul și sudul țării, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 37 de grade, conform meteorologilor.

foto: meteoromania.ro

Totodată, reprezentanții ANM atrag atenția că în sud-vestul țării disconfortul termic se va menține ridicat și în zilele următoare.

COD GALBEN: ploi, vijelii și grindină

Totodată, meteorologii au transmis o atenționare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Mesajul de la ANM va intra în vigoare peste doar câteva ore și va fi valabil până miercuri seară târziu. Vizează 13 județe, care se vor afla integral sau doar parțial sub ”umbrela” acestei atenționări.

foto: meteoromania.ro

Mai exact, intervalul avut în vedere de meteorologi este 11 august, ora 13:00 – 11 august, ora 23:00. Răstimp în care meteorologii informează că local la munte, în Moldova și în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Sunt anunțate averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. ”Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp”, conform ANM.

E important de avut în vedere faptul că meteorologii spun că fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala și în restul teritoriului, doar că pe arii restrânse.

Prognoză specială pentru București

Și tot în această dimineață, ANM a emis o prognoză specială pentru București, pentru intervalul 11 august ora 10:00 – 11 august ora 23:00, din care aflăm că în Capitală vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade.

Sunt șanse să apară și precipitații. ”Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele amiezii, când va fi în creștere probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului”, se menționează în prognoza specială pentru București.

275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger