AcasăUtileMeteoCum va fi vremea în weekend. ANM, COD GALBEN de averse și...

Cum va fi vremea în weekend. ANM, COD GALBEN de averse și vijelii!

Meteorologii anunță ploi în week-end. ANM a emis un COD GALBEN de averse și vijelii. Ce vești vin despre temperaturi (sursa foto: radioiasi.ro)

Finalul acestei săptămâni va aduce în peisaj ploi, în mai multe zone ale țării, din câte indică prognoza. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o informare meteo, dar și o atenționare COD GALBEN.

Astfel, din informarea meteo, valabilă pentru intervalul 27 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00, aflăm că ”instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină”.

Conform specialiștilor ANM, astfel de fenomene se vor semnala vineri, 27 august, în special în sud-estul, centrul și nord-estul țării, dar și în zona de munte. Sâmbătă, 28 august, însă, instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, ”exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse”, în timp ce duminică, 29 august, ”fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului”.

Din câte mai precizează meteorologii, ”în intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20…50 l/mp”.

Vești despre temperaturi

Sunt câteva vești și despre temperaturi conținute de această informare meteo.

Și anume se transmite faptul că ”în vestul și nord-vestul țării, în aceste zile, vremea se va menține răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 18…20 de grade”, în timp ce în restul teritoriului vremea va fi normală sub aspect termic, ”chiar ușor mai caldă în sud-est”.

Mai multe zone din țară, COD GALBEN – averse, descărcări electrice și vijelii

foto: meteoromania.ro

Și tot în dimineața zilei de vineri, ANM a transmis o atenționare COD GALBEN, care va intra în vigoare în după-amiaza zilei de sâmbătă. Mai precis, este vizat intervalul 28 august, ora 15:00 – 29 august, ora 23:00. Iar după cum se poate vedea de pe hartă, mai multe județe din țară sunt ”colorate” cu galben pe harta corespunzătoare mesajului meteorologilor.

Care anunță că în intervalul avut în vedere, în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Moldova vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat căderi de grindină. ”Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte”, transmit specialiștii ANM.

Cum va fi vremea în Capitală, în acest week-end

De asemenea, deși nu se va află sub incidența atenționării COD GALBEN, se pare că nici Capitala nu va fi ocolită cu totul de ploi.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București, pentru intervalul 27 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00.

Astfel, aflăm că vineri, 27 august, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27-28 de grade.

Pentru intervalul 28.08.2021 ora 09:00 – 29.08.2021 ora 23:00, veștile de la ANM despre vremea din București sunt următoarele: ”Vremea se va încălzi ușor față de zilele anterioare. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, cu o probabilitatea mai mare în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și duminică spre orele serii.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.”

247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger