AcasăUtileMeteoMeteo, 9 februarie. Temperaturi primăvăratice în unele zone din țară

Meteo, 9 februarie. Temperaturi primăvăratice în unele zone din țară

Meteo, 9 februarie. Temperaturi primăvăratice în unele zone din țară (sursa foto: antena3.ro)

Ziua de marți va aduce precipitații în unele regiuni.

Astfel, în nord-vestul și în sud-vestul țării va ploua, iar la munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, potrivit stirimeteo.com. De asemenea, vântul va fi prezent în peisaj și va sufla slab și moderat, cu intensificări, în cursul zilei, atât la munte, îndeosebi în Carpații Orientali, cât și – local – în vestul și sud-estul țării și izolat în restul teritoriului.

Temperaturi ridicate în unele regiuni

Valorile termice continuă să fie mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an, în câteva zone ale țării. Astfel că în sudul, centrul și vestul țării va fi deosebit de cald, pentru această dată din calendar, conform sursei menționate. Maximele se vor situa între 3-4 grade în nordul Moldovei și valori până la 17-18 grade în sudul Munteniei și al Dobrogei.

Dimineața, sunt condiții de ceață. De altfel, la această oră sunt în vigoare două ateționări nowcasting (de vreme severă imediată) COD GALBEN de ceață, emise de Administrația Națională de Meteorologie, după cum urmează:

-până la ora 10:00

In zona : Județul Gorj: Motru, Rovinari, Tismana, Mătăsari, Padeș, Peștișani, Fărcășești, Negomir, Slivilești, Văgiulești, Drăgotești, Cătunele, Telești, Godinești, Câlnic, Glogova, Samarinești, Ciuperceni;

Județul Mehedinţi: Drobeta-Turnu Severin, Șimian, Corcova, Baia de Aramă, Bala, Breznița-Ocol, Izvoru Bârzii, Șișești, Malovăț, Prunișor, Broșteni, Ponoarele, Florești, Căzănești, Husnicioara, Ilovăț, Șovarna, Bâlvănești, Godeanu;

Se vor semnala : local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, ce va favoriza în funcţie şi de condiţiile locale formarea gheţuşului

– până la ora 9:00

In zona : Județul Botoşani;

Se vor semnala : local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

Vremea în Capitală

Pentru București, se anunță o temperatură maximă în jurul a 15 grade, așadar valori termice în creștere față de ziua precedentă și mai ridicate decât cele normale pentru această dată din calendar.

Vântul va avea unele intensificări în prima parte a zilei. Cerul va avea unele înnorări, iar trecător, spre seară, vor fi condiții de ploaie.

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger