AcasăUtileMeteoMeteo, 8 iunie. Nu lipsesc ploile și descărcările electrice. Cum vor fi...

Meteo, 8 iunie. Nu lipsesc ploile și descărcările electrice. Cum vor fi temperaturile

Meteo, 8 iunie. Nu lipsesc ploile și descărcările electrice. Cum vor fi temperaturile (sursa foto: romaniatv.net)

Deși temperaturile vor fi plăcute, în această a doua zi a săptămânii, nu vor lipsi ploile și manifestările specifice instabilității atmosferice.

Astfel, marți temperaturile maxime se vor situa, în general, între 23 și 28 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil și sunt anunțate precipitații. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice, ce se vor semnala îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, dar și în sudul și estul țării și local în centru, potrivit realitatea.net. De asemenea, vor fi condiții de grindină și vijelii.

De altfel, încă de luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică, pentru intervalul 08 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 23:00, anunțând că în răstimpul avut în vedere vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, căderi de grindină. ”Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului”, se mai precizează în informarea meteo.

Vremea în București

În Capitală, a doua zi a săptămânii aduce vreme normală, din punct de vedere al temperaturilor. Și un cer variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul după-amiezii, când sunt anunțate averse însoțite de descărcări electrice. De asemenea, e posibil să apară intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă în București se va situa în jurul a 25-27 de grade Celsius, potrivit sursei amintite.