AcasăUtileMeteoMeteo, 25 iunie. Încă o zi cu vreme foarte caldă. Caniculă în...

Meteo, 25 iunie. Încă o zi cu vreme foarte caldă. Caniculă în Capitală – până la cât urcă temperaturile

Meteo, 25 iunie. Încă o zi cu vreme foarte caldă. Caniculă în Capitală - până la cât urcă temperaturile (sursa foto: observatorulph.ro)

Vremea se menține foarte caldă și vineri, chiar caniculară.

Astfel, valul de căldură care a cuprins România va persista. Din câte au anunțat meteorologii, prin intermediul unui COD GALBEN valabil și pentru vineri, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Banat, vor fi cuprinse la scara întregii țări între 32 și 39 de grade Celsius, cu valori mai scăzute, spre 27-28 de grade pe litoral, conform realitatea.net.

Vă amintim că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare COD ROȘU pentru șapte județe din țară, anunțând că atât joi, cât și vineri ”în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade.”

E de precizat, însă, și faptul că dacă în prima parte a zilei cerul va fi variabil, treptat instabilitatea atmosferică se va accentua și vor apărea înnorări, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii, în special după-amiaza la munte şi pe arii mai restrânse în rest, iar spre seară în vestul şi nord-vestul ţării, potrivit realitatea.net.

Vremea în București

Și în Capitală vremea va fi caniculară, cu o maximă în jurul a 35 de grade. De asemenea, disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, spun meteorologii.

După-amiaza și seara e posibil să apară perioade cu instabilitate atmosferică – averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină.

author avatar
Andrei Coman
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger