AcasăUtileMeteoMeteo, 23 iunie. În ce zone din țară va fi caniculă și...

Meteo, 23 iunie. În ce zone din țară va fi caniculă și cum va fi vremea în București

Meteo, 23 iunie. Ce zone din țară vor înfrunta canicula și cum va fi vremea în București (sursa foto: monitorulcj.ro)

Ziua de miercuri aduce o creștere semnificativă a temperaturilor, așadar ne pregătim să înfruntăm valul de căldură.

Conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, care au transmis încă din ziua precedentă o avertizare COD GALBEN, în această a treia zi a săptămânii va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei.

Județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare se află sub incidența unui COD PORTOCALIU, după cum se poate vedea de pe harta de mai jos, ANM anunțând în cazul acestora că ”va fi caniculă și disconfortul termic accentuat”.

Potrivit meteorologilor, în special în regiunile estice și sud-estice, la deal și la munte, instabilitatea atmosferică se va accentua, mai ales după-amiaza și seara. Ceea ce înseamnă că se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

(foto: meteoromania.ro)

Temperaturile maxime se vor încadra de la valori de 23-25 de grade pe litoral și vor ajunge până la 37-39 de grade în vest și sud-vest, conform realitatea.net.

Vremea în București

Și în Capitală vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul după-amiezii și al serii, când, din câte se menționează într-o prognoză specială pentru București emisă de ANM, vor fi perioade cu averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină.

Conform meteorologilor, disconfortul termic va fi în creștere, astfel că indicele temperatură umezeală va putea atinge pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade.

173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger