AcasăUtileMeteoMeteo, 18 august. Vremea se schimbă radical. De la caniculă la vijelii...

Meteo, 18 august. Vremea se schimbă radical. De la caniculă la vijelii și ploi torențiale

vremeMeteo, 18 august. Vremea se schimbă radical. De la caniculă la vijelii și ploi torențiale

Vremea se răcește considerabil din data de 18 august. Meteorologii anunță că vom avea parte de ploi torențiale, grindină și alte fenomene extreme.

Miercuri, valorile termice vor scădea în toată țară, vremea răcoroasă în nord vest și centru, doar pe spații mici se va resimți disconfort termic. Vor fi perioade cu frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii.

Ploi cu caracter torențial, local chiar și peste 25-40 de l pe metru pătrat, izolat chiar 50-60l, transmite Administrația Națională de Meteorologie. De la ora 10.00 va intra în vigoare un cod galben de ploi, valabil până joi, 19 august, ora 10.00.

Cod galben de vreme rea

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, local în Moldova, Oltenia, Transilvania și la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Cerul va fi variabil. Temperaturile maxime se vor încadra între 19-20 de grade în nordul Moldovei și 30 de grade în restul țării. Minimele termice de la noapte sunt de 7 grade în depresiuni și 21 de grade pe litoral.

Izolat va fi și ceață. Vor fi scăderi și joi față de ziua precedentă. Cantitățile de apă vor fi însemnate și în București, potrivit meteorologilor.

Potrivit ANM, valorile termice vor reveni la valori caniculare spre finalul lunii august. Cel mai cald va fi în sud-vest, iar la munte se vor înregistra cantități mari de precipitații.

author avatar
Andreea Vlad
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger