AcasăUtileMeteoMeteo, 14 iunie. Vreme instabilă, cu ploi și descărcări electrice. Informare meteo...

Meteo, 14 iunie. Vreme instabilă, cu ploi și descărcări electrice. Informare meteo de la ANM. Cum vor fi temperaturile

Meteo, 14 iunie. Vreme instabilă, cu ploi și descărcări electrice. Informare meteo de la ANM. Cum vor fi temperaturile (sursa foto: glsa.ro)

Prima zi a săptămânii nu aduce mult-dorita îmbunătățire a vremii. Meteorologii anunță din nou ploi și descărcări electrice. De la ora 10 intră în vigoare o informare meteo de vreme instabilă.

De asemenea, veștile nu sunt tocmai bune nici când vine vorba despre valorile termice. Vremea se anunță răcoroasă, chiar rece în nord-estul și centrul țării, dar și în zonele montane, unde vor fi ploi, îndeosebi sub formă de averse, trecător cu descărcări electrice, conform realitatea.net. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul țării, în special după-amiaza și cu precădere în zonele sudice ale teritoriului.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. Luni, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 16 și 23 de grade Celsius.

Informare meteo, pentru intervalul 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00

E de precizat faptul că Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis încă din 13 iunie o informare meteo, valabilă pentru intervalul 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00, prin intermediul căreia se anunță manifestări de instabilitate atmosferică.

Astfel, în intervalul menționat, meteorologii precizează că în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ. De asemenea, sunt anunțate descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, căderi de grindină. ”Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp, potrivit ANM.

Vremea în Capitală

Locuitorii Capitalei vor avea parte, în prima zi a acestei săptămâni, de o vreme răcoroasă și în general instabilă, din câte s-a anunțat prin intermediul unei prognoze speciale, transmise înca din 13 iunie de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Conform specialiștilor, vor fi perioade, în special după-amiaza şi seara, în care vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. De asemenea, meteorologii atrag atenția că vor fi și condiţii de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă pot fi însemnate.

La nivel termic, veștile nu sunt prea bune. În sensul în care maxima zilei de 14 iunie se va situa în jurul a 21-23 de grade Celsius. Temperaturi mai scăzute, așadar, față de cele normale pentru această dată din calendar.

94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger