AcasăUtileMeteoMeteo, 13 iulie. Ce zone înfruntă canicula și până la cât urcă...

Meteo, 13 iulie. Ce zone înfruntă canicula și până la cât urcă temperaturile în București

Meteo, 13 iulie. Ce zone înfruntă canicula și până la cât urcă temperaturile în București (sursa foto: agrointel.ro)

În a doua zi a săptămânii vremea va continua să fie călduroasă, chiar caniculară în unele zone din țară, drept urmare se anunță încă o zi cu temperaturi ridicate. Așadar, nu sunt vești tocmai bune pentru cei care suportă mai greu arșița și valorile termice din luna lui Cuptor.

Așadar, marți se anunță o vreme călduroasă, chiar caniculară în Crișana, Banat, cea mai mare parte a Olteniei, pe arii restrânse în Muntenia, Transilvania și Maramureș, conform romaniatv.net. Disconfortul termic se va accentua în toată țara, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități pe arii extinse în regiunile vestice, sudice și pe alocuri în rest, indică aceeași sursă.

De altfel, marți, 13 iulie, este în vigoare o atenționare COD GALBEN emisă de Administrația Națională de Meteorologie (VEZI AICI), prin intermediul căreia încă din ziua precedentă s-a anunțat faptul că în Crișana, Banat, în vestul și sudul Olteniei vremea va deveni caniculară și că disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Până la cât ajung temperaturile

La nivel termic, valorile maxime se vor situa, în această a doua zi a săptămânii, între 28 și 38 de grade Celsius.

Deși cerul va fi mai mult senin, pare-se că nu vor lipsi cu totul din peisaj episoadele de instabilitate atmosferică – prezente, de altfel, și în cursul intervalului precedent.

Și anume după-amiază și seara, pe alocuri, în zona de munte și cea submontană, dar și în nordul, centrul, estul și sud-estul extrem al țării vor fi înnorări temporar accentuate și perioade cu averse, ce vor avea și caracter torențial, conform sursei citate. De asemenea, nu vor lipsi nici descărcările electrice și intensificările de scurtă durată ale vântului. Totodată, dar izolat, vor fi posibile vijelii și grindină.

Vremea în Capitală

Ziua de marți va aduce vreme călduroasă și în Capitală, cu o maximă în jurul a 34 de grade Celsius. Din câte se menționează într-o prognoză specială emisă de ANM pentru București, disconfortul termic se va accentua, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger