AcasăEconomieMăsurile antiromânești ale Guvernului extermină micile afaceri, ca să facă loc multinaționalelor

Măsurile antiromânești ale Guvernului extermină micile afaceri, ca să facă loc multinaționalelor

Experții contabili explică faptul că măsurile luate de Guvern, prin care ar combate evaziunea fiscală, sunt cele mai antiromânești care se puteau lua. Și asta pentru că toate afacerile mici și foarte mici se vor închide de la 1 ianuarie 2024, lăsând cale liberă pentru extinderea multinaționalelor. În plus, introducerea sistemului e-factura, în condițiile în care serverele ANAF nu merg nici acum, pentru încărcarea declarațiilor, va crea un blocaj la nivel general.

Magazinele de la sate dispar, ca să facă loc marilor retaileri străini

Măsurile anti-evaziune fiscală luate de Guvernul Ciolacu nu sunt decât măsuri împotriva micilor afaceri românești, care se vor închide de la 1 ianuarie, odată cu așa-zisa digitalizare fiscală, în condițiile în care sunt zone întregi nu numai fără internet, dar și fără acoperire la rețeaua de telefonie mobilă. Experții contabili arată că obligativitatea sistemului e-factura de la 1 ianuarie 2024 presupune înscrierea tuturor facturilor în sistemul național, care înseamnă ca fiecare mic antreprenor să aibă imprimantă, calculator, semnătură electronică, acces la internet și să aibă competențe digitale, ca să-și poată transmite în trei zile lucrătoare factura în e-factura. Altfel, riscă amendă, iar pentru facturile care nu sunt înscrise, nu au drept fiscal de deducere.

”Înțelegem că tindem spre digitalizare, dar oare ei sunt pregătiți pentru digitalizare, în situația în care serverele nu le merg zile întregi și noi pândim momentul în care serverul este activ, ca să putem încărca declarațiile. Nu mai vorbim despre eliminarea posibilității de a plăti jumătate din minimul amenzilor și majorarea cuantumului amenzilor și a termenului de prescriere la 5 ani. Sunt niște măsuri care lovesc atât de abuziv și atât de fățiș în agenții economici români. Jumătate dintre agenții economici cu care am stat de vorbă și care au afaceri mici și foarte mici, mai ales în zona rurală, vor să închidă de la 1 ianuarie. Pentru mine, agenții economici sunt eroii acestei țări. Îi văd în fiecare lună cum își drămuiesc tot ce încasează, ca să poată plăti taxele și salariile angajaților. Uneori o fac din  credite, Situația a ajuns într-un punct extrem de sensibil și dureros”, ne-a declarat expertul contabil Lavinia Vîrtan.

Se închid magazinele sătești

Experții contabili consideră că acestea sunt cele mai proaste și cele mai numeroase măsuri, care nu încearcă să elimine evaziunea fiscală, ci s-o încurajeze. Aceștia arată că toți banii din economie se vor depune în bănci, care sunt, aproape toate, străine și care își transferă disponibilitățile în economiile lor, pentru ca acestea să poată să funcționeze.

”Banii nu îi mai ținem acasă, că am făcut o nuntă, un botez, îi depunem, acum, în bancă, de frică să nu-i impoziteze mâine-poimâine cu 70%, când ne cumpărăm o mașină. Mi se pare o măsură mult prea antiromânească. Plus că am văzut multe abuzuri ale băncilor în ultimul timp și, prin eliminarea cash-ului, rămâi la mâna străinilor. Noi suntem o firmă de contabilitate și avem 250 de agenți economici. De două săptămâni, am discuții încontinuu, câte 10 ore pe zi, că oamenii sunt revoltați și nu înțeleg de ce li se pun aceste plafonări. An de an, guvernanții au venit cu tot felul de aberații, cu tot felul de impozite minime, cu tot felul de modificări ale TVA-ului. Guvernul ar trebui să se gândească la faptul că, dintr-o mică afacere, trăiesc 4, 5 sau 6 membri ai familiei, plus, în multe cazuri, unul sau doi salariați. Mai este apoi impactul social. În micile noastre comunități din sate, depopulate tot din cauza măsurilor proaste luate de politicieni, magazinele mici se vor închide. Pe lângă faptul că aceste locuri erau un punct de întâlnire a oamenilor, de comunicare, era un reper, mai apare problema că oamenii nu vor mai avea de unde să-și cumpere produsele esențiale. În satele acestea au mai rămas doar pensionarii”, ne-a precizat Lavinia Vîrtan, expert contabil.

Furați și înșelați de statul român

Oamenii de afaceri români se simt condiționați, se simt lezați și înșelați de faptul că sunt obligați să-și depună banii în bancă și să lucreze doar prin bancă. Simt că și ultima fărâmă de independență și de putere de a lua decizii în firmele lor le sunt furate, ne spun experții contabili.

”Se simt înșelați pentru că au acceptat de-a lungul timpului tot ce le-a trecut prin cap guvernanților în materie fiscală și au încercat să aplice cât mai bine, deși sunt atât de greu de înțeles și de interpretat, că ne trezim, după luni de zile, cu altă abordare a aceluiași aspect al legii. Foarte mulți se gândesc acum să renunțe sau să-și restrângă activitatea. Unii se gândesc chiar să plece în străinătate. Oamenii se simt cumva judecați în mod nedrept, că nu li se pare normal să fie considerați hoți și evazioniști, în situația în care ei fac atâtea eforturi ca să susțină taxele și salariații. Eu nu am nici măcar un singur client care să aibă datorii la angajații proprii. Iar din 250 de agenți economici, maximum 20% au datoriile eșalonate la Finanțe și circa 25% poate mai întârzie câteva zile, fără să ajungă la situații de conturi blocate. Din 2025, vor obliga toți agenții economici să aibă softuri de contabilitate, pentru că absolut toate înregistrările contabile se vor trimite într-un format de fișier la Finanțe. Problema este la stocuri, pentru că orice magazin va trebui să aibă un stoc, unde să țină evidența tuturor intrărilor și ieșirilor pe articole. Atunci iar o să fie un moment în care afacerile mici vor claca”, ne-a mai spus expertul contabil Lavinia Vîrtan.

11.284 afisari

34 COMENTARII

 1. Marii patroni au protestat vreodată? Au făcut vreodată vreo grevă fisală, au blocat șosele, și-au îndemnat angajații să iasă în stradă la proteste!?
  NU? AU ZIS CĂ EI SUNT ȘMECHERI, SE DESCURCĂ…? Uite că marile companii internaționale, marile bănci și-au îndemnat să iasă în stradă când a fost cazul. Nu ați uitat de banca Raiffeisen, sper.

  Citiți cu atenție, vă rog: „Se simt înșelați pentru că au acceptat de-a lungul timpului tot ce le-a trecut prin cap guvernanților în materie fiscală ”

  Să-i vedem și acum cum se vor descurca….”.

  • Ai dreptate… Nu avem „sânge în vane”, suntem lași și ne miortaim pe la colțuri. Ne-am simțit că nu suntem uniți, iar consecințele se văd… Stați toți cu frica ANAF-ului…! Păi de ce să vă fie frica ?! Ați furat ?! Pe cine ați furat ?! Statul?! Care stat ?! Statul suntem noi… Noi i-am ridicat pe scaune… Maimuțoii care acum ne dau „la temelie”, noi i-am făcut milionari în euro din șpăgile pe care le dam că proștii ca să ne fie respectat un drept al nostru… Chiar nu realizați că suntem „executați” de niște atiromani, de niște persoane pe care i-ați votat fraerilor… Amintiti-va cum împărțeați calendare, pixuri, etc…in campanii in cârciumile și magazinele voastre, mândrii foc că a venit primarul și v-a dat 10.000 de lei să-i cinstiți pe consetenii voștri înainte de a-i vota… Deci suntem părtași fraților la ceea ce se întâmplă acum, la faptul că ne vor rămâne familiile pe drumuri… Întoarceți foaia dacă sunteți „cu sânge-n voi”… PUTEȚI ?! Eu pot !

 2. Cumpărăm BMW la toate polițiile inventate de stapini că sa i apere și să ne pindeasca

 3. Guvernarea Ciolacu este chiar un dezastru in desfasurare.Dar asta ca marii retaileri iau locul magazinelor satesti este o prostie.Habar n-ai ca magazinele astea mici despre care vorbesti se aprovizioneaza chiar de la Metro, Sellgros, etc.Asa ca astia chiar sunt clientii cei mai buni ai hipermarketurilor.

 4. Articolul 29, paragraful 2) al Constitutiei ROMANIEI din 1991 zice:
  „Daca exista neconcordante intre pactele si tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte, si legile interne, au prioritate reglementarile internationale.”
  Acest articol vine in contradictie cu prevederile Articolului 1, paragraful 1) care prevede:
  „Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil.”
  Doctrina conform careia „legea internationala” are prioritate fata de Legea ROMANEASCA este antidemocratica si umilitare si constituie o insulta la adresa Poporului ROMAN si a tuturor cetatenilor acestei Tari. Pina cind aceasta doctrina nu este repudiata cu indignare de Intreg Poporul ROMAN si pina cind Trupele Straine de Ocupatie Militara nu parasesc Teritoriul ROMANESC nu se va schimba nimic in bine in ROMANIA, indiferent cite alegeri s-ar organiza si oricit de multe partide s-ar crea.

 5. Măsurile luate de guvernul trădător Sint antinaționale.Dar oamenii de afaceri nu au fost la proteste,mai ales cei din București și au lăsat mereu pe cei aceeași citeva sute de oameni că sa se lupte cu jandarmii.Au refuzat toate chemările la proteste.Capul plecat pina la urma ți se taie

 6. De ce atâta văicăreală? Mi se pare mie sau este al patrulea guvern al celui reales de voi în noiembrie 2019? Bucurați-vă!

 7. Ce vede toată lumea sunt doar efectele. CAUZA este faptul că în România NU ESTE DEMOCRAȚIE ci doar SECURISM!
  În mod incredibil, chiar mai mare, mai urât și mai ticalos decât înainte de revoluție.
  De aceea nu prea contează pe cine alegi.
  Ar conta dacă ar ieși toți la vot, ca să schimbe din temelii clasa politică, dar la ultimele alegeri au fost la vot 32%.
  Așa n-ai ce să schimbi în mod real, iar alegerile pot fi deturnate ușor, pentru că una e să furi o sută de mii de voturi, alta 10 milioane.
  Păcat că suntem prosti și umili, asta e, așa am fost dintotdeauna.

  • Bai, chestia asta cu „de ce nu ați ieșit la vot?”, mi se pare cea mai mare și iritantă prostie. Așa, ieșim toți la vot și votăm. Ce???? Faptul că tu și alții ca tine aveți impresia că nu știu ce partid „X” ar fi făcut rahatul praf, nu înseamnă că așa este. Din potriva, experienta a arătat că nu aveți dreptate. Nu există partid în România, care sa nu se fi perindat pe la guvernare, cu excepția AUR. Toți au fost la guvernare. Toți au furat și toți ne-au mai ciuntit din libertăți, puțin câte puțin, indreptandu-ne ușor spre un sclavagism modern. Să mergi din nou să votez un partid care te-a mai furat cel puțin o dată, este prostie curată sau chiar nebunie.
   In altă ordine de idei. Să zicem că merg la vot și viteza AUR, crezi că vor face ăștia ceva in favoarea poporului român? Sunt in opoziție acum, și că TOATE PARTIDELE DIN OPOZIȚIE, spun o serie de lucruri pertinente și aparent bine intenționate. Când ajung la putere, nu mai aplica nimic din ce spuneau in opoziție. Îi lovește pe toți amnezia. Și chiar din opoziție, sunt in parlament și pot să ia inițiative legislative. Să voteze legi pertinente și benefice economiei. De ce n-o fac???? La televizor se dau drept Maica Tereza. In parlament, votează pe sestache tot felul de legi tâmpite.
   Dacă vreți să se schimbe ceva, ieșiți fraților la proteste! Iesiti cu milioanele in stradă, ca în 1989. Faceți greva o lună de zile, să vedem cum se descurcă dacă blocați economia. Că ei fura din economia asta. Boicotați corporațiile internaționale. Nu mai cumpărați nimic din marile lanțuri de hipermarketuri o lună de zile să vedem ce iese. Credeți că dacă dau faliment, aveți voi de pierdut? Nu, nu aveți voi de pierdut. A doua zi le vor lua alții locul. Marile corporații susțin, fac lobby și mituiesc jegurile astea care ne conduc. Fac profit pe urma noastră și din acel profit mituiesc politicienii pe care i-am votat, oricine ar fi ei. Dacă aceste corporații falimentează in România, nu vor mai avea interes sa mituiască jegurile de la conducere. Dacă nu falimentează, dacă le-ați tăiat profitul pe o lună, refuzând să le fiți clienți, își vor schimba atitudinea. Va amintiți situația cu lanțul ăla de hipermarketuri care a vrut să scape de angajații casieri prin înlocuirea caselor de marcat? Au revenit imediat asupra deciziei pentru că foarte mulți clienți nu au mai vrut să cumpere de la ei și lu s-au dus vânzările in cap. Așa că, au fost nevoiți că o parte din profitul pe care îl fac pe urma noastră, să îl de-a sub forma de salariu unor casieri care plătesc taxe și asigurări în Romania, spre deosebire de firma care i-au angajat, care nu face nici un fel de profit.
   Dacă mergeți la vot în speranța că veți schimba ceva, nu veți fi decât un popor de șoareci care schimba guvernul pisicilor albe cu guvernul pisicilor negre!

   • Deci să mergi la vot e prostie, dar să ieși în stradă e rezolvarea? Eu nu cred asta, dar respect părerea fiecăruia.
    Numai că viața ne-a arătat că, de obicei, ieșitul în stradă aduce doar lupte cu jandarmii, căderea monedei naționale, etc, adică, ce să vezi, tot noi plătim geamurile sparte.
    Ideea cu votul e mai simplă: dacă schimbi politicul la vot, înseamnă ca-l penalizezi, îi iei puterea și aceiași ticăloși nu fac atatea rădăcini de corupție. Cu cât rămâne unul mai mult la putere, cu atât scad șansele de a-l mai da jos de acolo.
    Eu nu cred în teoria că „toți sunt la fel, la ce bun să votam…”. Eu cred că asta e cea mai mare minciuna pe care securiștii au reușit să o inducă acestui popor: „stați proștilor acasă, că degeaba mergeți la vot, c-apoi avem noi grijă de voi..”
    Eu am votat ultima dată cu un partid care a luat 0,64% din voturi. Mă întreb de ce românii votează de fiecare dată aceiași ticăloși, pentrucăpe listelealea erau maimultepartide, nu doar psd si pnl?
    Pentru că „mintim poporul cu televizorul!”, plătit tot de ticăloși din bani publici, ca să nu arate mizeriile, ca să desființeze opoziția, etc, etc.
    Ce să zic, continuați tot așa, că o fi bine: la alegeri stați acasă, iar apoi, când ajunge cuțitul la os, ieșiți în stradă la bataie cu jandarmii și o să fie tot mai bine…
    Oricum, slabe șanse pentru România cu atâta securism infiltrat peste tot, în partide, justiție, etc.
    Ar trebui o forță extraordinară care sa-i aducă sub control democratic, altfel, pa democrație! În aplauzele „partenerilor” de tot felul, care ne jumulesc în continuare…

 8. He-he-he, fraților!
  Veșnica lamentare golănească a românului.
  El vrea ( afaceristul român adică ) să fie corect, dar nu-l lasă ” hoții ăștia „.
  Bă, ipocriților, problema-i la voi, nu la ei!
  De ce[?], o să mă-ntrebați.
  Răspunsul este simplu.
  Șpaga o dau ( de regulă ) cei care au bani, au încălcat, încalcă sau urmează să încalce legea și cer clemență de la ” hoții ăștia „.
  Ia să ghicim: cine sunt cei care au bani?!
  Răspuns: afaceriștii.
  În concluzie, avem de-a face cu un cerc vicios.
  Vă meritați soarta, afaceriștilor!🤣🤣🤣
  Auzi la ei, hă-hă-hă…” afaceriști ”
  Pfff!

  • Spuse unul care nu a călcat odată la Registrul Comerțului să înregistreze o firmă. Pseudonimu’ tău spune totu’ despre tine. Te caracterizează.
   Amice, la afaceri este ca la crescutul copiiilor. Cel mai bine se pricep ăia care nu au.
   Îți spun doar un lucru, că să îți faci o idee de cat de departe ești de realitatea administrării unei firme, pentru că tu, acum ești ca ăla care, dacă a fost o săptămână clientul unui hotel, crede că știe el mai bine cum se administrează un hotel. Prin urmare, tu, dacă ești angajat într-o firmă și ai și tu un card pe care îți intră lunar salariul, ai impresia că știi cum e să ai cont la bancă pe persoană juridică. Tu crezi că dacă faci plăți on-line cu cardul, că ți-e ușor și nu plătești comisioane, așa este și cu firma. Amice, ca să îți intre ție pe card ăia 3000 de lei, angajatorul tău a plătit comision la bancă. De cate ori face tranzacții, banca îi ia comision. Ca exemplu, pentru plata unei facturi de 2480 lei, mie banca, ING Bank dacă ești curios, mi-a luat 35 lei comision. Tranzacție făcută on-line de pe telefon, pe ING business. Și o altă bancă cu comisioane mai mici, am căutat si nu am găsit, dacă te gândești cumva că ar trebui sa schimb banca.
   Dar cum spuneam, pentru că n-ai habar de ce vorbești … tu știi mai bine!

   • Ai divagat, micule afacerist cinstit.
    Specific celor ca tine, pe lângă subiect. Transferă-ți afacerile în Ucraina sau Palestina, reprimatule!
    Să simți acolo libertatea la…cash.
    Spune-mi că faci ” afaceri „doar așa, din altruism ” dragă „.

    • Nu vă mai certați că asta vrea dușmanul,nu mai faceți planul că totul merge în direcția pe care Dumnezeu ne-a arătato,va fi din ce în ce mai greu,se va strânge cureaua la maxim, până oamenii nu vor mai rezista și atunci dabia vor izbucni,vor ieși în stradă, și vor mărșălui de la un capăt la altul al Pământului,mici și mari bogați și săraci,țineți minte ce zic voi slujitorii diavolului, că nu veți scăpa nici unul de mânia viitoare!

 9. Stam acasa 3 zile 3 schimburi , toti , nu mai munceste nimeni din toate domeniile de activate si totul vine exact cum noi . Sau daca nu haosul continua , pt ca ei se vor doar sefi , si cand vor constata ca nu mai au pe cine sa comande vor turba sigur.

   • Dacă tu nu ai bani de mâncare și nici mâncare în frigider pentru 3 zile, ai foooaaarte mari probleme cu gestionarea resurselor tale economice. Dacă ai, înseamnă că ești un alt ipocrit care caută scuze de 2 bani ca să nu facă nimic, în speranța că vor face alții ceva și tu vei culege roadele. Știi tu, ca atunci când colegii tăi fac grevă dar tu nu semnezi pentru grevă, ca să nu pierzi banii pe zilele alea că … „a apărut un telefon nou pe care trebuie neapărat, dar neapărat să ți-l iei”

  • Greva Generala darima orice guvern. Insa Fortele Militare de Ocupatie si Ambasada vor pune altul in loc. O Greva Generala are loc odata pe secol cel mult. Atita vreme cit Tara este lipsita de Independenta, Suveranitate si Integritate Teritoriala, sistemul lor este impenetrabil. Oricum, Portofelul Digital si Moneda Digitala ne vor face sclavi pe toti. Partea proasta e ca in Sclavagism sclavii mai aveau unde sa fuga si chiar s-au revoltat citeva ori cu succes.

 10. Si cum o sa procedeze marii retaileri straini cu magazinele de la tara? Ca acele magazine functioneaza 80% pe caiet, pana vine ajutorul social. O sa dea si strainii pe caiet?

  • Sa sperăm că vom scăpa curand de gunoaiele astea și cozile de topor alogene și 2024 va fi anul eliberării de cele două ciumi ,care au ruinat biata țară

 11. La urmatoarele alegeri tradatorii din echipa cistigatoare pnl si psd si-o iau in gura rau de toti!

 12. La Timișoara am ținut deja miting împotriva măsurilor lui Ciolacu. Cîteva fragmente filmate:
  Primejdia colapsului bancar mondial
  https://rumble.com/v3uzjgg-marius-mioc-primejdia-colapsului-bancar-mondial.html
  Jihadul guvernului față de micii întreprinzători. Omul independent deranjează
  https://rumble.com/v3uzrq4-marius-mioc-jihadul-guvernului-fa-de-micii-ntreprinztori.-omul-independent-.html
  Gheorghe Vela, protest împotriva limitării plăților peșin
  https://rumble.com/v3uzcws-gheorghe-vela-protest-mpotriva-limitrii-plilor-pein.html
  Abuzuri posibile cînd toți banii sînt ținuți la bancă
  https://rumble.com/v3uzzjs-marius-mioc-abuzuri-posibile-cnd-toi-banii-snt-inui-la-banc.html
  Nou impozit: Taxa pe capital, posibil pregătită prin eliminarea plăților peșin
  https://rumble.com/v3v02bs-marius-mioc-nou-impozit-taxa-pe-capital-posibil-pregtit-prin-restrngerea-pl.html

 13. Bă tată să-i zică v’unu la ursaru ăsta că poa’ să meargă în 95% din primării și acolo să întrebe despre pos, fug toți ca potârnichile în secunda unu, plățile digitale aruncă afară din sistemul bugetar toate loazele de se dau importante că numără niște bani. Apoi la orice notar public taxele se plătesc cash, la poștă cardul nu merge, la fisc taxele sunt plătite cash, de ce ar pune pos la dispoziție un prăpădit de comerciant, scrie fraier pă fruntea lui? Când auzi ,,guvernulciolacu ” te ciupește de mână singur sperând că e un vis urât nu realitatea. Drăcia e că până la anu’ nenorociți ăștia la ce elan au fac zob tot ce are legătură cu animalele(vorba lu criminalul ăla de Iliescu) care nu-i votează în timp ce pentru,, ai lor” hai mai 10% la pensie, mai o mărire de 5% la bugetari, mai un znop de vreascuri moca la putorile ce freacă leru așteptând să fie asistați, mai o excursie la ceva oase la spălați pă creier, da’ dracului la alegeri să se încoloneze și să pună ștampila pă trandafiri. De la mine clanță fără număr.

 14. Se va termina cu „ruperea facturilor”, pe cine îl duce mintea se digitalizeaza, cine nu, iese din joc. Nu ai nevoie de carte sa fii negustor Toate costurile vor fi introduse în adaos dacă un serviciu este necesar. Navetiștii mai informati, și cu masini, vor aproviziona pe cei ce nu părăsesc satul. Am mai trăit asta: în sat (cca2000 familii) era doar un magazin de la care nu aveai ce sa cumperi și o cârciumă unde se discuta țuica locala.

 15. Deci să mergi la vot e prostie, dar să ieși în stradă e rezolvarea? Eu nu cred asta, dar respect părerea fiecăruia.
  Numai că viața ne-a arătat că, de obicei, ieșitul în stradă aduce doar lupte cu jandarmii, căderea monedei naționale, etc, adică, ce să vezi, tot noi plătim geamurile sparte.
  Ideea cu votul e mai simplă: dacă schimbi politicul la vot, înseamnă ca-l penalizezi, îi iei puterea și aceiași ticăloși nu fac atatea rădăcini de corupție. Cu cât rămâne unul mai mult la putere, cu atât scad șansele de a-l mai da jos de acolo.
  Eu nu cred în teoria că „toți sunt la fel, la ce bun să votam…”. Eu cred că asta e cea mai mare minciuna pe care securiștii au reușit să o inducă acestui popor: „stați proștilor acasă, că degeaba mergeți la vot, c-apoi avem noi grijă de voi..”
  Eu am votat ultima dată cu un partid care a luat 0,64% din voturi. Mă întreb de ce românii votează de fiecare dată aceiași ticăloși, pentrucăpe listele alea erau mai multe partide, nu doar psd și pnl?
  Pentru că „mintim poporul cu televizorul!”, plătit tot de ticăloși din bani publici, ca să nu arate mizeriile, ca să desființeze opoziția, etc, etc.
  Ce să zic, continuați tot așa: la alegeri stați acasă, iar apoi, când ajunge cuțitul la os, ieșiți în stradă la bataie cu jandarmii și o să fie tot mai bine…
  Oricum, slabe șanse pentru România cu atâta securism infiltrat peste tot, în partide, justiție, etc.
  Ar trebui o forță extraordinară care sa-i aducă sub control democratic, altfel, pa democrație! În aplauzele „partenerilor” de tot felul, care ne jumulesc în continuare…

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri