AcasăUtileMeteoInformații de ultimă oră de la meteorologi. Alerte de vreme rea. Ce...

Informații de ultimă oră de la meteorologi. Alerte de vreme rea. Ce zone se află sub COD PORTOCALIU de ploi, vijelii și grindină – HARTA

Informații de ultimă oră de la meteorologi. Alerte de vreme rea. Ce zone se află sub COD PORTOCALIU de ploi, vijelii și grindină - HARTA (sursa foto: specialarad.ro)

Vin vești noi din partea meteorologilor, care au actualizat, în dimineața zilei de marți, 20 iulie, avertizările, anunțând în ce zone ale țării se vor semnala, în perioada următoare, ploi torențiale, dar și vijelii și căderi de grindină. Capitala nu se află sub incidența avertizărilor meteo COD PORTOCALIU și GALBEN.

Astfel, în intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00 va fi în vigoare o avertizare COD GALBEN, prin intermediul căreia specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.

Reprezentanții ANM transmit că vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. ”În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, indică aceeași sursă.

Potrivit meteorologilor, în sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat, iar spre seară și noaptea pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică.

Ce județe se vor afla sub COD PORTOCALIU. Sunt anunțate ploi abundente

De asemenea, aflăm că în intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00, cât timp va fi în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU de vreme rea, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

”În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp”, atrag atenția meteologii.

A fost emisă și o informare meteo

Și tot în dimineața zilei de marți, 20 iulie, ANM a făcut publică o informare meteo, cu privire la prognoza pentru ziua de miercuri. Mai exact, este avut în vedere intervalul 21 iulie, ora 03:00 – 21 iulie, ora 22:00.

Specialiștii ANM anunță că ”instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, mai ales după-amiaza și seara, local în zona de munte, precum și în nord-estul, centrul și sud-estul țării”.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, dar și descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și căderi de grindină. Conform meteorologilor, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-45 l/mp.

155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger