AcasăUtileMeteoInformații de ultimă oră de la ANM: COD PORTOCALIU de ploi torențiale-...

Informații de ultimă oră de la ANM: COD PORTOCALIU de ploi torențiale- HARTA/Cum va fi vremea în Capitală

sursa foto: jurnaluldearges.ro

Meteorologii anunță noi episoade de instabilitate atmosferică, de această dată pentru ziua de miercuri.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în 31 mai, un COD PORTOCALIU de ploi torențiale. De asemenea, până miercuri seară târziu, va fi în vigoare o avertizare COD GALBEN de averse torențiale, grindină și intensificări ale vântului, pentru mai multe județe.

Astfel, conform ANM, acest COD PORTOCALIU va fi în vigoare în intervalul ploi 31 mai, ora 12 – 31 mai, ora 20. Meteorologii avertizează că „în județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40…50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”.

foto: meteoromania.ro

Județele aflate sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică

De asemenea, ANM a transmis, prin intermediul unei avertizări COD GALBEN – emise pentru intervalul 31 mai, ora 11 – 31 mai, ora 23 – că în răstimpul menționat local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Sunt prognozate descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, sudul Crișanei, vestul Transilvaniei, Oltenia și la munte. „În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, conform ANM.

Meteorologii informează că astfel de fenomene vor fi astăzi, izolat, și în celelalte regiuni. De asemenea, ANM atrage atenția că „în a doua parte a zilei de joi (01 iunie), local în vestul, centrul țării și la munte, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată”.

Cum va fi vremea, miercuri, în București

Nu în ultimul rând, e de menționat faptul că ANM a transmis, prin intermediul unei prognoze speciale pentru București, cum va fi vremea miercuri în Capitală.

Prognoza specială a fost emisă pentru 31 mai, intervalul orar 11 – 23. Veștile venite de la meteorologi indică faptul că în Capitală vremea va fi caldă și frumoasă, iar cerul va fi variabil, Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade – mai anunță ANM în prognoza specială pentru București.

640 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger