AcasăUtileMeteoInformații de ultimă oră de la ANM: COD GALBEN. Se anunță ploi...

Informații de ultimă oră de la ANM: COD GALBEN. Se anunță ploi torențiale și descărcări electrice – HARTA zonelor vizate

(sursa foto: Facebook/IGSU)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineață, o atenționare COD GALBEN de vreme instabilă, pentru mai multe zone ale țării.

Atenționarea meteo va intra în vigoare în această noapte și va fi valabilă până joi la prânz. Mai exact, acest COD GALBEN vizează intervalul 15 iunie, ora 02 – 15 iunie, ora 12.

Din informațiile transmise de la nivelul ANM, „în intervalul menționat, în sudul Banatului și în vestul și nordul Olteniei, precum și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică”.

foto: meteoromania.ro

Sunt anunțate averse torențiale și descărcări electrice. „În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, informează Administraţia Naţională de Meteorologie în textul atenționării emise miercuri.

Șase județe se vor afla – total sau parțial – sub incidența acestui COD GALBEN, din câte se poate observa de pe harta aferentă atenționării meteo. E vorba de județele Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi şi Vâlcea.

Ce vești sunt despre vremea din zilele următoare? Meteorologii semnalează, miercuri, faptul că instabilitatea atmosferică va fi accentuată „în cea mai mare parte a țării până în jurul datei de 19 iunie”.

Prognoză specială pentru Capitală

Cât despre vremea din Capitală, meteorologii au anunțat, într-o prognoză specială pentru zona municipiului București, ce va fi valabilă tot în intervalul 15 iunie, ora 02 – 15 iunie, ora 12, că temperatura minimă va fi de 14…17 grade.

Conform meteorologilor, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.