AcasăUtileMeteoANM anunță cum va fi vremea la final de toamnă. Prognoza pentru...

ANM anunță cum va fi vremea la final de toamnă. Prognoza pentru următoarele patru săptămâni

sursa foto: alba24.ro

Cum va fi vremea în săptămânile rămase din noiembrie, ultima lună de toamnă calendaristică, dar și dacă vor fi surprize semnificative din punctul de vedere al regimului termic – după ce până acum am avut parte, în general, de temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru anotimpul ce precede iarna. Detalii aflăm de la meteorologi.

Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, marți, estimări meteo pentru următoarele patru săptămâni, mai exact pentru intervalul 06 noiembrie – 04 decembrie.

Iar potrivit specialiștilor, pe parcursul perioadei pentru care s-a emis prognoza sunt așteptate temperaturi mai ridicate decât cele normale.

Sunt așteptate și ploi. Pentru prima săptămână de prognoză, meteorologii anunță că regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice și local în extremitatea de sud, de est și de sud-est a țării. În restul teritoriului va fi în general apropiat de normalul perioadei.

Săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice și local în extremitatea de sud, de est și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă în toate regiunile.

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor putea fi ușor excedentare în regiunile estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.