AcasăEconomieImpozit special de 70% pe cadourile de la nunţi/botezuri/cumetrii? Anunţul lui Marcel...

Impozit special de 70% pe cadourile de la nunţi/botezuri/cumetrii? Anunţul lui Marcel Ciolacu

Odată cu conturarea noului Cod Fiscal, s-a vehiculat ideea că Marcel Ciolacu ar urmări să taxeze şi să supraimpoziteze cadourile primite de persoanele fizice la nunţi/botezuri/cumetrii.

Premierul României susține că încă nu și-a asumat răspunderea pe proiectul de lege al Guvernului, iar actul normativ ar putea cunoaște modificări.

Codul Fiscal n-ar fi bătut în cuie

Întrebat despre măsurile din proiectul de lege unde a avut deja prima lectură în Guvern, Ciolacu a subliniat că încă nu e bătut în cuie putând fi schimbări.

Nu mi-am asumat încă legea. Întotdeauna intervin schimbări. Încă eu nu mi-am asumat legea”, a ținut să precizeze premierul.

Chestiona dacă intră şi nunţile şi botezurile sub incidenţa măsurii impozitării cu 70% din veniturile nedeclarate, Ciolacu a răspuns: „Nu sunt din venituri nedeclarate. Din venituri pe care nu le pot justifica”.

„Nu intră aici (n.r. nunţile şi botezurile). În politică trebuie să îţi fie frică nu de ceea ce faci, trebuie să îţi fie frică de ceea ce se poate inventa că ai fi făcut sau ai fi vrut să faci.

N-a avut nimeni în cap vreodată să impozite nunţile şi botezurile”, a mai zis prim-ministrul României.

Exportul de cereale ucrainene, doar la procesatori

Premierul a făcut vineri o vizită la Buzău, unde împreună cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a întâlnit cu fermieri locali.

„Nu se poate exporta pe teritoriul României prin intermediari și traderi. Exportul va fi direct la procesatori, în cazul în care aceștia doresc să importe din Ucraina, cu sistem clar de control, prin ANSVA, chiar cu eșantioane mai numeroase decât până acum”, a mai afirmat premierul României, care a adăugat:

„Aș vrea mai mult tranzit pe căi ferate și Dunăre. Urmează să am o deplasare la Varna, să continui dialogul și cu premierul Greciei, al Republicii Moldova și al Bulgariei, pe Fast Danube și pe coridorul sudic care leagă Grecia, Bulgaria, România.

Urmează să am o deplasare cu mai mulți miniștri la Kiev, când cred că o să finalizăm toate discuțiile în ceea ce privește exportul pe teritoriul României. În acest moment, ce s-a negociat de domnul ministru e foarte clar”, a conchis șeful Guvernului.

author avatar
Andrei Ștefan
894 afisari

11 COMENTARII

  1. Am făcut – pentru nepoata mea – un cadou DE NUNTĂ !!! un sejur de 10 zile pe Insulele Bahamas. All inclus. Ce se va întâmpla cu ei ? Vor primii numai jumătate de farfurie de supă ? ( mai precis doar 30 % din porție)

  2. „Cadou” de nunta de la Ciolacu.
    ” Incurajeaza” formarea familiei.
    Pe aia cu case cu turnulete care iau si ajutoare sociale nu le recupereaza impozitele locale prin munca in folosul comunitatii sau vanzarea bolizilor de lux.

  3. Pai nu mai are UE de unde sa mai dea fonduri oiropene cu dobanda. Bugetul UE e constituit din cotizatiile statelor membre din TVA si PIB dupa care banii sunt dati la Banca europeana de investitii care ii da la bancile locale din statele membre sa ii dea mai departe sub forma de imprumuturi cu dobanda stabilita tot de ele. Asa functioneaza fondurile europene.

  4. Pui si tu la nunti de peste 300 de insi. Si la cocalarii lautari sa marce la armata ca nu e arme. Can o sa vaza un F35 sa zica jipsanu samoara dusmanu mio..

  5. @ Probabil că nici televiziunile nu plătesc suficiente impozite că nu încasează corespunzător de la cei pe care îi invită în emisiuni ca să le facă promovare, așa cum este reglementată publicitatea stradală, ?

  6. & După 1989 au fost lăutari care spuneau la TV că au dat bani ca să fie dați la TV, în epoca lu’ Ceușescu, pentru promovare, ?

  7. Păi gata până acuma a fost boierie, după ce Ciolacu i-a facut nunta la băiatul său se poate băga impozit de 70% ca nu mai are de gând să facă altă nuntă ca nu mai are alții copii de căsătorit, eventual vor veni botezuri!!! Probabil o va amâna Ciolacu după ce îi vor trece și botezurile la fiul său și după poate bagă impozitul de 70%🤬🤬🤬🤬🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  8. & Bre , la TV când invitații sunt plătiți, e cu bani, pentru promovarea postului TV, când plătesc cei care vor să apară la TV, este iarăși cu bani pentru promovarea celor ce plătesc, ? Și la presa scrisă este la fel cu campaniile de presă, ca la publicitatea stradală, deci e cu promovare, audio, video, scrisă, în spețele discutate, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger