AcasăEconomieGuvernul, joaca de-a mărirea salariului, cu angajaţii. Din vorbe - leafă majorată,...

Guvernul, joaca de-a mărirea salariului, cu angajaţii. Din vorbe – leafă majorată, dar în conturile oamenilor bate vântul

Nicolae Ciucă a explicat importanța eliminării inechităților salariale, subliniind că acesta reprezintă un pas crucial în direcția unei administrații mai eficiente și echitabile. Este şi jalon în PNRR.

Cu toate acestea, liderul PNL a adăugat că implementarea acestei schimbări va necesita un proiect de lege solid și bine elaborat, care să ia în considerare toate aspectele implicate.

Nu se majorează salariile în 2024

Liderii din coaliţia de guvernare dau înapoi. Au promis salarii mai mari, dar, practic, nu se poate.

„Sunt două jaloane foarte importante în PNRR. Este jalonul prin care se elimină inechitățile și disparitățile din sistemul de pensii și eliminarea inechităților din sistemul de salarizare.

Deci va trebui ca la nivelul ministerelor de linie să înceapă lucrul și pentru noua lege a salarizării, care NU face obiectul anului 2024.

Nu mi s-ar părea nici măcar din punct de vedere politic corect să venim cu o astfel de măsură într-un an electoral”, a afirmat președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Ciolacu îl confirmă pe Ciucă

Marcel Ciolacu a zis şi el că, în ceea ce privește cerințele profesorilor de majorare a salariilor, ei „au avut o creștere aprobată în avans de 25%, care când s-a pus în aplicare s-a dovedit a fi de aproape 30%” și că va respecta promisiunea care le-a fost făcută.

Legea salarizării este în cererea de plată numărul 4, la fel ca și reforma fiscală. Părerea mea e că va avea aplicabilitate din 2025.

Nu știu dacă de la începutul anului sau de la jumătate. Profesorii au avut o creștere aprobată în avans de 25% care când s-a pus în aplicare s-a dovedit a fi de aproape 30%.

Și dumneavoastră și eu și toți românii ne dorim să le fi făcut pe toate în 4 luni. Nu sunt Harry Potter. Mă numesc Marcel Ciolacu”, a spus premierul.

author avatar
Andrei Ștefan