AcasăUtileMeteoGerul crunt mușcă din România: urmează temperaturi de groază! Meteorologii au prelungit...

Gerul crunt mușcă din România: urmează temperaturi de groază! Meteorologii au prelungit Codul Galben de ninsori și viscol – HARTA zonelor afectate

zapadaGerul crunt mușcă din România: urmează temperaturi de groază! Meteorologii au prelungit Codul Galben de ninsori și viscol - HARTA zonelor afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică noi avertizări cod galben de viscol, ninsori și intensificări ale vântului care vizează zonele montane și cele din estul și sud-estul țării. De asemenea, meteorologii avertizează că urmează cea mai geroasă perioadă din această iarnă.

Începând de duminică, 5 februarie, de la ora 10, până luni, 6 februarie, ora 20.00, este în vigoare un cod galben de ninsori și viscol în Carpații Meridionali și Orientali.

28 de județe, sub cod galben de viscol și vânt puternic, până luni seară

Potrivit meteorologilor, în aceste zone va ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60… 70 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

O avertizare cod galben de intensificări ale vântului și ninsoare a fost emisă și pentru jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea.

În aceste zone vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50… 70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă. Avertizarea este valabilă tot de astăzi, 5 februarie, până luni, 6 februarie, la ora 20.00.

Val de frig în România

Meteorologii au transmis astăzi, 5 februarie, și o informare, potrivit căreia întreaga țară va fi acoperită de un val de frig care va dura până vineri, 10 februarie.

În intervalul menționat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în majoritate între -14 și -4 grade Celsius, izolat mai scăzute până spre -20…-18 grade Celsius.

author avatar
Andreea Vlad
944 afisari

8 COMENTARII

  1. Ma lafai , dorm in curu gol , mi-am desenat un soare pe zidul pasarelei din gara Tiraspol , mi-am pus si o umbrela ciordita sa nu fac insolatie …

  2. „De groaza” este acest ziar care are astfel de ziaristi. Andreeo iti mai dau cateva sugesti (care ti se potrivesc de minune). Temperaturi bomba, temperaturi nucleare, temperaturi șoc, temperaturi criminale, temperaturi penale….

  3. Am luat un pumn de pastile ca să nu mi se facă rău după citirea articolului. Aveam în plan să merg la ștrand mâine și să-mi umplu frigiderul cu înghețată. Ce efect a avut articolul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger