AcasăUtileMeteoDupă ploi, caniculă! Temperaturi de 40 de grade Celsius. Vezi zonele afectate

După ploi, caniculă! Temperaturi de 40 de grade Celsius. Vezi zonele afectate

caniculaDupă ploi, caniculă! Temperaturi de 40 de grade Celsius. Vezi zonele afectate

După o perioadă lungă cu ploi și frig se anunță zile toride, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

Dacă ne-am plâns de ploi torențiale, frig, vânt, inundații, iată că ne așteaptă o perioadă caniculară, chiar secetoasă, cu zile în care temperaturile ridicate vor fi greu de suportat, în special în jumătatea vestică a țării.

Disconfortul termic se va accentua în cea mai mare parte a țării, chiar începând de marți, 22 iunie, anunță meteorologii. Schimbarea de temperatură va fi influențată de o masă de aer cald, care va domina România în perioada imediat următoare.

Temperaturile vor fi în creștere treptat și vor ajunge la pragul caniculei. Chiar îl vor depăși. Vor fi maxime de 35 de grade și, uneori, chiar mai mult, la început în vestul țării. Canicula se va extinde și în restul țării. Cea mai afectată va fi zona de sud. Treptat vorbim de un disconfort termic mai accentuat, deoarece atmosfera este încă foarte bogată în umezeală”, a spus meteorologul Alina Șerban la Digi 24.

Noi alerte emise de meteorologi

Instabilitatea atmosferică va continua și în perioada următoare, mai ales după-amiaza, la deal și la munte. Acolo, va ploua și vor fi grindină și vânt.

Însă, vremea va continua să se încălzească de miercuri în aproape toată țara, și va deveni caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, local în Transilvania și Maramureș, precum și în restul țării, a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu.

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică și disconfort termic, pentru intervalul 21 iunie, ora 22:00 – 25 iunie, ora 22:00.

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase și montane precum și în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor și al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată – averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25-50 l/mp.

author avatar
Andreea Vlad
542 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger