AcasăAfaceriEconomieDe ce ar fi renunţat OMV la gazele din Marea Neagră. Legătura...

De ce ar fi renunţat OMV la gazele din Marea Neagră. Legătura cu Rusia

OMV PetromStatul român, un nou control la OMV Petrom. Compania riscă să rămână fără licența de exploatare a zăcământului din Marea Neagră

După veto-ul Austriei la Schengen, s-a speculat că atitudinea ezitantă a austriecilor ar putea avea legătură cu relaţiile strânse dintre OMV şi Gazprom sau Lukoil.

Reproşul care i se face acum OMV este că, pentru a nu supăra Rusia, şi-a redus în mod deliberat interesul pentru proiectul de exploatare a zăcământului din Marea Neagră.

200 de miliarde de metri cubi, depozitaţi acolo

Potrivit estimărilor, în jur de 200 de miliarde de metri cubi sunt depozitaţi acolo, adică atât cât a livrat Rusia către UE într-un an, înainte de invazia Ucrainei.

Rusia, în calitate de furnizor de gaze de lungă durată al Austriei, nu ar trebui să fie iritată, motiv pentru care OMV ar fi renunţat la gazul din exploatarea Neptun Deep şi nu mai urmăreşte proiectul cu graba necesară. Partea austriacă, evident, neagă acest lucru”, menţionează „Der Standard”.

Reamintim că fostul director general al Lukoil a murit la începutul lunii septembrie în urma unei presupuse căderi de la fereastra unui spital din Moscova.

author avatar
Andrei Ștefan
2.106 afisari

7 COMENTARII

  1. OMV nu a renuntat la gazele din Marea Neagra, ci doar prin actiunile sale boicoteaza interesele Romaniei prin intarzierea exploatarii. Daca ar fi renuntat atunci exploatarea ar fi putut fi facuta de Romgaz. Pe de alta parte OMV nu putea sa renunte la ce nu este al sau, deoarece gazele sunt ale Romaniei conform Constitutiei, iar daca in contractul de privatizare scrie altceva atunci contractul este nul, cel putin in aceasta privinta. Ar trebui ca redeventa sa fie de cca 70-80% din valoarea gazului extras.

  2. VREM PĂMÂNTUL SI RESURSELE INAPOI SI NATIONALIZATE ! Decât VÂNDUTE si FOLOSITE de altii mai bine sa stea NEEXPLOATATE dar DISPONIBILE pentru generatiile viitoare.

  3. Proasta pu la a fost la curul Lu ma ta, ziarist de doi bani. A renunțat o pu la. Doar sant ajeaza Romanica ca sa nu mai plătească nici un fel de redevența si sa facă ce vor cu gazele

  4. Ei ar vrea 75% din gaze, iar 25% ar dori sa le ofere prietenilor de suflet, ungurii!!! Romaniei ar da jumatatea lui 5!!!
    Sa vedem ce hotarasc vanzatorii care ne conduc!

  5. & Probabil că odată cu trecerea la sursele alternative de energie vor fi închise cu prioritate exploatările de petrol și gaze din Europa, multe dintre exploatări fiind la nivel de epuizare, necesarul de petrol și gaze , în scădere, rămânând să fie asigurat de țări din lumea arabă și din zone cu resurse mai puțin exploatate, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger