AcasăzppDAVID POPOVICI, ȘI CAMPION EUROPEAN LA ÎNOT! Românul a devenit cel mai...

DAVID POPOVICI, ȘI CAMPION EUROPEAN LA ÎNOT! Românul a devenit cel mai rapid din istorie!

DAVID POPOVICI, ȘI CAMPION EUROPEAN LA ÎNOT! Românul a devenit cel mai rapid din istorie!DAVID POPOVICI, ȘI CAMPION EUROPEAN LA ÎNOT! Românul a devenit cel mai rapid din istorie! / Sursa FOTO: facebook.com

Seară splendidă pentru România, cu David Popovici (17 ani) devenit și campion european la înot! Sportivul legitimat la CS Dinamo a triumfat în finala probei de 100 m liber la CE desfășurate la Roma, în celebra Foro Italico.

Popovici a stabilit un record mondial, terminând cursa în 46,86 secunde!

Record mondial stabilit la „europene”

Timpul de 46,86 este un record mondial stabilit de David Popovici, care devine cel mai rapid înotător din istorie!

Românul a pornit de pe culoarul cu numărul 4, fiind prezentat de mai toate televiziunile care au transmis concursul ca fiind marele favorit al probei de 100 m liber. A întors al doilea, însă ce a urmat a confirmat așteptările tuturor – David Popovici și-a spulberat adversarii, oprind cronometrul la 46,86 secunde!

Este nou record mondial. Popovici a bătut vechiul record, deținut de brazilianul César Augusto Cielo Filho încă din 2009!

Presa internațională, la picioarele lui David Popovici

Presa internațională este la picioarele lui David Popovici și continuă să aprecieze performanțele realizate de tânărul înotător român. De fapt, laudele sunt toate la superlativ, marile jurnale de sport din lume întrecându-se în remarce.

David Popovici nu e om, e de pe altă planetă! A bătut recordul mondial la 100 de metri, după 13 ani”, a punctat Oa Sport, din Italia.

Gazzetta dello Sport, cel mai titrat cotidian sportiv de pe glob,  i-a dedicat un amplu material, cu titlul „Cine e David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri”.

În Franța, L’Équipe a punctat că „David Popovici a bătut recordul lui Cesar Cielo”.

author avatar
Nicholas Cezar
463 afisari

8 COMENTARII

  1. De caiac-canoe , nimic ? 3 medalii de aur si 3 medalii de bronz . Dar Simona Halep calificata in finala ? Sa mai zica cineva ca ziua 13 aduce ghinion …..

  2. Nu a întors al doilea, a întors primul.
    Nicăieri nu apare filmarea de la festivitatea de decernare a medaliilor.
    În timpul decernării nu a apărut steagul României, decât steagurile de la argint și bronz (Italia șu Ungarie).
    Italienii au spus că a fost o eroare tehnică.

    • El a vrut sa schimbe tara nu de mult timp , pentru USA dar nu a vrut sa piarda antrenorul ce la antrenat de ani de zile, acum va da cu flit de urgenta , si va pleca cu tot cu antrenor , gen Nadia – Karoly dar acum in conditii umane

      Mai ales dupa circul facut de jeneralul atrofiat psihic

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger