AcasăAfaceriEconomieDaniel Ghiţă a declarat război plăţilor cu cardul bancar. De ce i-a...

Daniel Ghiţă a declarat război plăţilor cu cardul bancar. De ce i-a îndemnat pe români să achite numai cash

daniel-ghitaDaniel Ghiţă a declarat război plăţilor cu cardul bancar. De ce i-a îndemnat pe români să achite numai cash

Deputatul PSD Daniel Ghiță a încercat un experiment prin care să demonstreze dedesubturile insistenţelor băncilor de a plătit numai cu cardul.

Fostul luptător de K1 spune că plățile cash aduc benificii micilor afaceri și acuză băncile că fac comisioane pe seama românilor.

Diferenţa între plata cash şi cea cu cardul

Daniel Ghiță a realizat un experiment plecând de la plata unui produs în valoare de 50 de euro. Diferenţele între achitarea cu cardul bancar şi cash sunt următoarele, conform deputatului PSD:

De ce vor bancile sa se treaca la banii digitali? De ce se faciliteaza tot mai mult platile digitale? De ce să plătești cu numerar peste tot în loc de card bancar?

Ganditi-va la acest exemplu cu o bancnota de 50 de euro care va circula in economie.

– Am o bancnotă de 50 de euro în buzunar și o voi duce la un restaurant și îmi voi plăti cina cu ea.

– Proprietarul restaurantului folosește acești 50 de euro pentru a-și plăti factura la spălătoria auto.

– Proprietarul spălătoriei auto plătește pentru tunsoare la frizerul său.

– Frizerul folosește acești 50 de euro pentru a face cumparaturile la piata.

După un număr nelimitat de plăți, bancnota de 50 de euro rămâne tot o bancnota de 50, și-a îndeplinit scopul pentru toți cei care l-au folosit ca mijloc plată.

Iar banca nu interfereaza si nu castiga nimic din asta.

DAR CE SE INTAMPLA DACA?

– DACĂ merg la un restaurant chiar acum și plătesc digital cu cardul bancar

– costul plății mele digitale, care este facturat de proprietarului restaurantului, inclusiv costurile de tranzacție în procente, este în medie de 2,5%, ceea ce inseamna 1,25 EUR pentru fiecare tranzacție de plată ulterioară.

(Aceasta înseamnă că fiecare tranzactie de plata costă 1,25 EUR)

– același cost se aplică atunci când proprietarul restaurantului își plătește factura digital la spălătoria auto,

– plățile proprietarului spălătoriei auto la coafor,

– si urmatoarele plati etc.

Așadar, după primele 36 de tranzacții, din acei 50 € au mai rămas doar 5 €, iar restul de 45 € au devenit proprietatea băncii… Mulțumim tuturor tranzacțiilor și taxelor digitale!

În plus, costul unui card de debit este în medie de 2,25 EUR pe lună, așa că 50 EUR după o lună de economisire valorează doar 47,75 EUR.

Acum ganditi-va la miliarde de oameni si miliarde de tranzactii. Bancile sunt cele mai bune exemple ca se pot face bani din nimic! Si totodata provoaca un rau imens, pentru ca scot banii din circuit si apare inflatia.

Daca nu sunt bani in circulatie, eu voi romane cu bunurile si serviciile mele neprestate, si tu de asemenea. Pentru ca nu exista mijlocul(banul) care sa faca aceste schimburi.

Asadar sa folosim cat mai mult cash! Sa cumparam cat mai mult cu putinta de la cunoscuti, prieteni, vecini, tarani.

Sa facem schimb de servicii. Cash IS KING!„, scrie Ghiță pe Facebook.

author avatar
Andrei Ștefan
2.455 afisari

20 COMENTARII

  1. Asa e Ghita. Sincer nu te credeam in stare de asa rationament dupa ce ai luat sute de pumni in cap.

  2. Bravoooo Ghita,da=-e la gioale,si peste bot.Mai cauta,mai sunt si alte hotii ale bancilor,mai grave,dar pe placul guvernantilor. Ca si ei ” beneficiaza ” de comisioane,grase si dese,cheia marilor scuccesuri,ha ha.

  3. Logică de luptător K1: n-are nimic de-a face cu realitatea. Banii nu se lasă făcuți KO cu pumnul, au regulile lor de circulație.

    Plata pentru folosirea cardului de debit este fixă și este formată din două componente: c/v pentru închirierea Pos-ului către firma care-l pune la dispoziție și costul bancar pe tranzacție. Se achită, cumulat, de către beneficiarul sumei virate și este de câțiva bani – oricum sub un leu. Clientul nu este afectat.

    A înșira plăți la diferiți beneficiari este un non-sens. Fiecare tranzacție este individuală.

    Confortul plății cu cardul este inegalabil. Prețul este individualizat pentru fiecare tranzacție este nesemnificativ pentru consumatorul final și este, oricum, inclus de ofertant în prețul produsului.

    Băncile (și firmele care pun la dispoziție POS-urile) câștigă prin volumul tranzacțiilor. La milioane de tranzacții, cei câțiva bani luați pe operațiunea individuală dau sume frumușele.
    Plățile cu cardurile de credit sunt mai scumpe decât la cele de debit.

    • Solutie,cand n-o sa mai ai bani in buzunar si o sa ai numai un card,o sa respiri la comanda,o sa mananci ce/cat si cand ti se da voie,o sa cumperi numai cat/ce si de unda ti se da voie,o sa vorbesti doar ce si cand ti se va da voie.Dostoevsky a spus ca atunci cand banii vor disparea omul va deveni sclav,dar putini inteleg.

      • Îl admir pe Dostojewski – pentru opera sa literara, absolut remarcabilă. Opiniile sale economice sunt însă șabloane pur lingvistice, plasate placativ, care nu valorează doi bani.

    • Pai tu fa ti cu cardul cât dorești, dar suntem mulți care nu dorim sa fim mulți de băncile globalistilor sataniști ,asa ca să rămână opțională chestiunea plăților, de ce să fiu obligat sa îmbogățesc bancile

  4. Diferența e de control total și de blocaj dacă nu le place mutra ta,în sensul ca nu ești cu creditul social mare în China la zi!!

  5. Bravo, bai Ghita, ce ditamai pw-ula in gura le-ai tras la toti hotii ordinari din toate bancile din Bukale, si la toti cirkarii ratati ordinari din Sparlament care ii sustin, ca doar nu o fac pe gratis 🙂 Unii dintre idiotii inutili de tefelei si multi dintre dronele corporatiste habar nu au ce viata minunata vor avea ca nazistul acela imputit de Klaus Schwabb va reusi cu banii digitali, va fi cam game-over pentru multi dintre ei !! Asadar, bai cobailor de tefelei nazisti si cu 3 neuroni si jumatate in capul ala al vostru mare si prost, ia uitati-va inca o data la 2 filme de mare succes: Team-Building, si Don`t Look Up 🙂 Ha ha ha 🙂

  6. Dl.Ghita n-a auzit de TVA (nu mai zic de impozit pe profit, tace pentru pensie și sănătate și poate , și taxa de solidaritate). ? Cum poate spune că poți face un șir de tranzacții cu o suma anume și la sfârșit suma este aceleiași. Orice produs, serviciu include și TVA care se duce la stat (de unde își ia Ghiță leafă) deci după un șir de tranzacții , suma se diminuează in consecință. Doar daca nu cumva , toți cei care au tranzacționat cei 50 Euro nu au fraudat statul prin neplata TVA și a taxelor aferente. Plățile electronice sunt monitorizările și principalul beneficiar este bugetul de stat.

  7. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
    Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
    Vă însoțim în finanțarea proiectelor dumneavoastră, cum ar fi construcția casei, a birourilor, a afacerii dumneavoastră sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
    Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumit: Email: poulaintherese4@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger