AcasăUtileMeteoCum va fi vremea, joi, în Capitală/COD GALBEN de ploi torențiale, grindină...

Cum va fi vremea, joi, în Capitală/COD GALBEN de ploi torențiale, grindină și vijelii în 17 județe – HARTA

(sursa foto: oradesibiu.ro)

Vremea se anunță instabilă, în unele zone din țară, pe parcursul zilei de joi, 1 iunie. ANM a emis un COD GALBEN de averse torențiale, cu grindină și posibile vijelii. Și în Capitală sunt anunțate ploi de scurtă durată.

Așadar, nu sunt vești tocmai bune pentru părinții și bunicii care sperau ca, de Ziua Copilului, să se bucure de o atmosferă însorită și care să îmbie la plimbări prin parc alături de micuții lor.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în dimineața zilei de joi o atenționare COD GALBEN pentru mai multe județe din țară, pentru intervalul 01 iunie, ora 12 – 01 iunie, ora 23.

După cum se poate observa, „Colorate” cu galben pe harta aferentă atenționării meteo sunt județele: Alba, Argeş, Arad, Bihor, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Timiş şi Vâlcea.

COD GALBEN: Averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii

sursa foto: meteoromania.ro

„În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, Meridionali și de Curbură. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, transmit specialiștii de la ANM.

Meteorologii semnalează faptul că astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. Totodată, reprezentanții ANM atrag atenția că în zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

Prognoză specială pentru București: ploi de scurtă durată

Joi, cerul va fi temporar noros, în Capitală, și trecător vor fi ploi de scurtă durată – anunță ANM prin intermediul unei prognoze speciale pentru București, emise pentru 1 iunie, intervalul orar 12-23.

Conform meteorologilor, vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă în Capitală se va situa în jurul valorii de 27 de grade.