AcasăUtileMeteoCum va fi vremea în următoarele săptămâni. ANM a anunțat prognoza până...

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni. ANM a anunțat prognoza până pe 18 decembrie

Vești de ultimă oră vin de la meteorologi, cu privire la prognoza pentru finalul lui noiembrie și primele săptămâni din decembrie.

Cum va fi vremea la începutul primei luni de iarnă din calendar, în minivacanța de 1 decembrie, dar și de Moș Nicolae? Răspunsurile vin de la specialiști.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, vineri, estimări meteo pentru intervalul 20 noiembrie – 18 decembrie.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Conform estimărilor specialiștilor, în prima săptămână din cele patru vizate de prognoza recent anunțată temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice intervalului în regiunile vestice, sudice și centrale, dar mai ales în extremitatea de sud-vest a României. Precipitațiile vor fi și ele prezente în peisaj, îndeosebi în jumătatea de vest a țării.

Iată ce anunță ANM pentru fiecare săptămână din intervalul 20 noiembrie – 18 decembrie:

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, sudice și centrale, dar mai ales în extremitatea de sud-vest a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea de vest a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

456 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

România, deja cu un pas în Schengen! Austria şi-a dat acordul. Marcel Ciolacu: „Am spart gheața, merităm”

Veste bună pentru România. Suntem cu un pas mai aproape de Schengen. Cancelarul austriac Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner ar fi...

Horoscop – duminică, 10 decembrie 2023. Sfat pentru toţi nativii: bucuraţi-vă de micile plăceri ale vieţii!

Horoscopul zilei de duminică, 10 decembrie 2023, ne atenţionează că ar trebui să ne bucurăm de micole plăceri ale vieţii. Berbecii sunt brutal de...