AcasăUtileMeteoCum va fi vremea în septembrie. Prognoza meteo pentru prima lună de...

Cum va fi vremea în septembrie. Prognoza meteo pentru prima lună de toamnă calendaristică

Cum va fi vremea în luna septembrie? Răspunsurile vin de la specialiști. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publice, vineri, estimări meteorologice pentru intervalul 4 septembrie – 2 octombrie.

Așadar, în prima zi din septembrie, cea dintâi lună de toamnă din calendar, aflăm de la meteorologi informații actualizate cu privire la prognoza pentru următoarele patru săptămâni, până în 2 octombrie.

Pentru prima săptămână din cele patru vizate de prognoză, meteorologii anunță temperaturi în general apropiate de cele specifice intervalului, la nivelul întregii țări. Dar și ploi însemnate cantitativ în jumătatea estică a teritoriului.

Sunt anunțate ploi și în săptămâna 11-18 septembrie, când, spun meteorologii, cantitățile de precipitații „vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării”.

Iată ce au anunțat specialiștii ANM:

Săptămâna 04.09.2023 – 11.09.2023

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de est a țării, dar și deficitar în regiunile vestice și nord-vestice.

Săptămâna 11.09.2023 – 18.09.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane și în cele estice.

Săptămâna 18.09.2023 – 25.09.2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 25.09.2023 – 02.10.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

444 afisari

2 COMENTARII

  1. Securizati-va sectiunea de comentarii macar pentru articolele importante unde se discuta civilizat geopolitica. Acele articole sunt cele mai atacate de spammeri si troli mai ales cele care critica in vreun fel SUA. Altfel tot efortul jurnalistic depus de dvs. este in van. Pentru ca noi nu vom mai fi interesati sa citim ce ati scris dvs. daca nu putem sa avem un schimb amiabil de idei.
    Răspundeți

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri